112 Başhekiminin Özel İha’si

112 Başhekiminin Özel İha’si

Amasya İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ahmet Hasıripi, kendisine ait insansız hava araçları (İHA) ile uçuş heyecanı yaşıyor.
112 Acil Servis ekiplerinin yoğun çalışma temposundan arta kalan zamanlarını gövdelerini kendi yaptığı 2 motorlu maket uçak ve görüntü kaydeden 4 pervaneli oktokopterini kullanarak değerlendiren Dr. Ahmet Hasıripi, bu sayede stres attığını söyledi.
Uçaklarını bakım halindeki yollarda uçurduğunu belirten Başhekim Hasıripi, çocukluk çağında Türk Hava Kurumu’nun açtığı kursta patlarmotorlu ve uzaktan kumandalı uçak modelleri üzerine eğitim aldığını ve 3 yıl önce bir arkadaşının tavsiyesi üzerine motorlu uçak maketleri üzerinde çalışıp gövdesini kendisinin geliştirdiği modelleri uçurmaya başladığını anlattı.
Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçak ve helikopter uygulamaları ile büyük başarılara imza attığına değinen Hasıripi, “Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda hava ambulansları ile yapmış olduğu uğraşı gördükten sonra bakanlığın çalışanı olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.