2014 Yılında Afyonkarahisar’da 151 Kişiye Maksat Dışı Bıçak Taşımadan İşlem Yaptı

2014 Yılında Afyonkarahisar’da 151 Kişiye Maksat Dışı Bıçak Taşımadan İşlem Yaptı

Afyonkarahisar’da 2014 yılında polisin 151 kişiye maksat dışı bıçak taşımadan dolayı işlem yaptığı ve toplamda 28 bin 539 TL idari para cezası kestiği bildirildi.
Konu ile ilgili Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kent merkezinde şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan kontrollerde 151 kişinin üzerinde maksat dışı bıçak taşıdıkları belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Afyonkarahisar Valiliğinin 20 Mart 2006 tarih ve 2006/01 sayıları ile bıçakların ve benzeri aletlerin, meslek icra edilen alanlar dışında taşınmasının yasaklanmasına ilişkin kararları doğrultusunda, 2014 yılı içerisinde şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan kontrollerde 151 şahıstan bıçakların ve benzeri aletlerin, meslek icra edilen alanlar dışında taşınmasının yasaklanmasına ilişkin karara aykırı olarak bıçaklar ele geçirilmiştir. Şahıslara 5326 Kabahatler Kanunu’ nun 32. maddesine istinaden kişi başına 189 TL, idari yaptırım cezası uygulanarak, toplamda 28 bin 539 TL idari yaptırım cezası yazılmıştır. Yapılan bu işlemler önleyici hizmetler doğrultusunda idari yaptırımlardan ibarettir. Ayrıca idari yaptırım uygulananların dışında üzerlerinde taşıdıkları bıçak ve benzeri suç aletleri ile kasten yaralama, tehdit ve benzeri suçlara karıştığı tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler tamamlandıktan sonra, adli makamlara sevk edilmişlerdir. Çocuklarımızın bıçak taşıma alışkanlığı ile daha kolay suça karıştıkları ve suça sürüklendikleri tespit edilmiştir. Suça sürüklenen çocuklarımız bu şekilde en başta kendilerine, ailesine ve çevresine zarar vermektedirler. Çocuklarımızın ve gençlerimizin beden sağlığı için sevgili anne ve babaların çocuklarını kontrol ederek daha dikkatli olmaları gerekmektedir.”