28 BİN PARSELİN GÜNCELLEMESİ YAPILDI

28 BİN PARSELİN GÜNCELLEMESİ YAPILDI

İzmit Belediyesi tarafından yıl içinde otomasyon kapsamında 28 bin adet parselin güncellemesi yapıldı
İzmit Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından geçen bir yıl içinde otomasyon çalışması kapsamında 28 bin adet parselin güncellemesi yapıldı.
Emlak İstimlak Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, tapu kayıtlarıyla uyuşmayan parsellerin güncellemesi tamamlanırken mülkiyete yönelik güncelleme de devam ediyor.
Yetkililer, “Geçen bir yıl içinde 580 adet iskan için tespit, 105 adet ada için istikamet tespiti, 74 adet koordinatlı bina tespit krokisi, 585 adet plankote, 774 adet temelüstü, 84 adet vaziyet bağımsız bölüm, 587 adet yapı aplikasyon projesi ve 505 adet tespit işlemleri yapıldı. Yapılan çalışmalarla Belediyemiz sınırlarında yer alan coğrafi verilere daha hızlı bir şekilde hem kurum içinden hem de internet ve mobil cihazlar üzerinden erişim sağlanmış oldu. Bu erişim belediyemiz web sitesinden e-imar ve kent rehberi üzerinden yapılmaktadır. 70 adet önemli yer (kamu kurumları, eczaneler, bisiklet durakları vb.) sistemde güncel duruma getirildi” dediler.
Güncelleme il ilgili detayları veren Yetkililer, “Harita Birimimiz tarafından arazide ölçülen temel üstü ve tespit çalışmaları kapsamında 17 bin 624 adet yapı bilgileri (sözel ve sayısal) sistemde güncel duruma getirildi. Parsel Arşiv çalışması kapsamında 24 bin 959 adet parsel geçmişine ait bilgiler sistemde güncellendi. 4 bin 772 kişiye sözlü bilgi, 224 kişiye teknik bilgi olmak üzere toplam 4 bin 996 kişiye teknik destek sağlandı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile Belediyemiz arasında yapılan protokol kapsamında İzmit İlçesine ait güncel tapu verilerine online ulaşım sağlanmış oldu. 6360 sayılı yasa kapsamında tüzel kişilikleri kaldırılan 50 adet köyün mahalle olması sebebiyle değişen ilçe sınırları sistemde güncellenmiştir” diye konuştular.