36 yıl sonra ‘BABA’lık şoku!

36 yıl sonra ‘BABA’lık şoku!

Babasının kim olduğunu teyzesinden öğrenen Özlem Hasret Demirkan 2 yıl süren davadan 140 bin lira kazandı. Ancak S.Y.Ö. ne kızını kabul etti ne de tazminatı ödemeyi.

Merhum besteci Necdet Tokatlıoğlu'nun Antalya'da özel bir havayolu şirketinde pilot eğitmenliği yapan damadı S.Y.Ö.'nün babası olduğunu yıllar sonra teyzesinden öğrenen Özlem Hasret Demirkan'ın dünyası başına yıkıldı.

ANNE VE BABASINA AİT TEK KARE

36 yaşındaki Demirkan elinde annesi ve babası ile bebekken çekilmiş fotoğrafı ile S.Y.Ö.'yü buldu. Ancak babası bu durumu kabul etmedi. Bunun üzerine Demirkan'ın açtığı babalık davasında pilot eğitmeninden ve Demirkan'dan DNA örnekleri alındı.

DNA SONUÇLARI ORTAYA ÇIKARDI

2 yıl süren davada DNA sonuçlarına göre pilot S.Y.Ö.'nin yüzde 99.9, Demirkan'ın babası olduğu ortaya çıktı. Yaşamını yitiren Tokatlıoğlu'nun da damadı olan S.Y.Ö.'nin avukatı karara itiraz etti. Bu konuda son sözü Yargıtay söyleyecek. Sadece emekli maaşı varmış! Babalık davasının 36 yıl sonra kazanan Özlem Hasret Demirkan, babası olduğunu inkar eden S.Y.Ö.'ye karşı 200 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Yaklaşık bir yıl süren dava sonunda Demirkan, bu davayı da kazandı. Mahkeme, yasa faizlerle birlikte pilot eğitmeni S.Y.Ö.'yü 140 bin lira tazminata mahkum etti. Mahkemenin bu kararından sonra Avukat Varol Turbay, müvekkilinin alacağını tahsil etmek istedi. Ancak, S.Y.Ö.'nün üzerinde hiçbir mal kaydı bulamadı.

S.Y.Ö., emekli maaşından başka hiçbir gelirinin bulunmadığını mahkemeye beyan etti. 2 çocuk annesi, tazminatı tahsil etmenin yollarını arıyor.