4. Mersin İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı 14 Ekim’de Başlıyor

4. Mersin İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı 14 Ekim’de Başlıyor

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün, Mersin Valiliği himayesinde bu yıl 4.’sünü düzenleyeceği Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 14-15 Ekim 2014 tarihlerinde yapılacak. Bu yıl 70 firmanın katılacağı fuarda iş arayanlarla işverenler bir araya gelecek.
4. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın tanıtım toplantısı Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer başkanlığında yapıldı. Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıya, fuarı düzenleyen Mersin İŞKUR’un İl Müdürü Mustafa Kutlu ile Fuar Düzenleme Kurulu’nda yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, düzenleme kurulu ve fuara katılacak firmaların temsilcileri katıldı. “Bu Fuarda İş Var” sloganıyla düzenlenecek fuarın Düzenleme Kurulu’nda bu yıl Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin Serbest Bölgesi yer alıyor.
Toplantıda fuarla ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Göçer, fuarın amacının, iş arayanlar ve öğrencilerle istihdam oluşturan insanları burada buluşturmak olduğunu söyledi. Mersin’in gelişen, büyüyen, dinamik yaşayan bir kent olduğunu vurgulayan Göçer, “Bu kentte bazı marka değerler de oluşmaya başladı. Fuarlarla da gündeme gelen bir kent. Bu fuarın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Fuara çok sayıda sektör temsilcisi ile iş arayanlar ve öğrenciler katılacak. Sevindirici bir durum, Mersin’deki sektör temsilcileri bu fuara duyarsız kalmadılar, büyük bir özveriyle de bu fuara katılacaklarını bildirdiler. Fuara geçen yıl 50 firma katılırken, bu yıl 70 firma başvuru yaptı. Değişik alanlarda seminer ve konferanslar verilecek. Çağdaş anlamda bir fuar olacak” dedi.
Büyükşehir belediyesi Genel sekreteri Tunçsu da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanında yaptığı araştırmada, kentte en çok çözülmesi arzulanan hizmetlerden birinin de Mersin’deki işsizlik problemine çözüm getirmek olduğunun ortaya çıktığını belirten Tunçsu, “İşsizlik, bizim de çözmemiz gereken alan içerisinde bulunuyor. İŞKUR’un sektörle iş arayanı buluşturan bu fuarı bizim için de bir fırsat oldu. Düzenleme kurulunda yer aldık ve fuarın gerçekleşmesi için maddi ve diğer kaynaklarımızı aktardık. Bu fuarlar işsizliğe çözüm noktasında önemli bir hamledir. Fuara desteklerimiz tamdır” diye konuştu.
“MERSİN ADINA GURUR DUYUYORUZ”
Bu yıl 4.’sünü düzenleyecekleri İstihdam Fuarı ile ilgili bu yıl tam bir büyük buluşma gerçekleştireceklerini dile getiren İŞKUR İl Müdürü Kutlu ise Mersin Valiliği himayesinde geçmiş yıllara göre çok daha büyük bir katılımla İstihdam Fuarı’nı düzenleyeceklerini bildirdi. İstihdam Fuarı’nın temel amacının, iş arayanlarla işverenleri buluşturmak olduğunun altını çizen Kutlu, “İnsan Kaynakları Grubu çalışmasının bir sonucu olan İstihdam Fuarı’nı bugüne kadar başarılı bir şekilde devam ettirdik. Mersin’imiz her ne kadar sanayi olarak çok ileri bir noktada olmamasına rağmen birçok ilden çok daha başarılıyız İstihdam Fuarı’na hem katılım hem etkinlik açısından. Fuara 70 firma katılıyor. Firmaların kuracağı stantlarla iki gün boyunca meslek lisesi son sınıf öğrencileri, üniversite öğrencileri, 70 firma ile birebir ilişkiye geçebilecekler. Onlarla ilgili iş ve meslek danışmanlığı, yönlendirme ve anket çalışmaları yapacağız. Aynı anda işe yerleştirmeler ve staj başvuruları alacağız. Bir seremoniden öte sonuç odaklı bir fuar oluyor. Mersin adına gurur duyuyoruz bu çalışmadan. Kurumlarımızın desteği olmadan bu başarı mümkün değil. Destek veren tüm kurumlarımıza ve firmalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.