40 bin öğretmen ataması branş dağılımı

40 bin öğretmen ataması branş dağılımı
40 bin öğretmen ataması Torba Yasa'nın meclisten geçmesinin ardından, Jet hızıyla yapılacak öğretmen ataması kontenjanları açıklandı. Gözlerin çevrildiği Milli Eğitim Bakanlığı branş dağılımı ile ilgili bilgi vernesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına İlk Atama, Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama ve Millî Sporcuların Ataması kapsamında 87 alanda 40.000 öğretmen ataması yapılacaktır. Atama yapılacak alanlar ve kontenjanlar ek listede belirtilmiştir.

Öğretmen olarak atanacaklarda aranacak şartlar, alanlar itibarıyla belirlenen KPSSP10 ve KPSSP121 taban puanları, başvuru yeri ve şekli, zamanı, atama yapılacak eğitim kurumları, atamalar ve diğer hususlara ilişkin açıklamalar Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır.

Adaylar başvurularını; internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan yaparak, 02 - 06 Eylül 2014 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaklardır. Onaylatılmayan başvurular geçersiz olacaktır.

Atamalar 09-10 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Ataması yapılan adaylar 11 Eylül 2014 tarihinden itibaren tebligat beklemeksizin atandıkları il milli eğitim müdürlüğüne gerekli belgelerle birlikte başvurarak göreve başlayabileceklerdir.

En çok ve en az atama yapılacak branş dağılımı!






Netleşen branş kadrolarının açıklanmasından sonra, Eylül ayının 10'una kadar atamaların yapılacağı öngörüldü. Bakanlık yetkilileri, atama işlemlerini okulların açılmasından önce yapılması için çalıştıklarını aktardı.

Tercih ve puan üstünlüğü esas alınacak atamalarda, atanan öğretmenlerin kararnameleri dijital ortamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilecek. MEB, 40 bin öğretmen ataması için başvuru kılavuzunu, internet sitesinde yayımlayacak.

Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği 5500, Özel eğitim 1000, PD Rehberlik öğretmeni 3600, İngilizce öğretmeni 4200, İlköğretim matematik öğretmeni 2700, Matematik öğretmeni 1500, Türkçe öğretmeni 2200, Beden eğitimi öğretmeni 2000, Okul öncesi öğretmeni 1500, Fen bilimleri öğretmeni 1700, Bilişim Tek. Öğretmeni 1700, Edebiyat öğretmeni 1750, Sınıf öğretmenliği 1500, İmam Hatip Meslek Dersleri: 1750, Müzik öğretmenliği: 1000, Sosyal Bilgiler öğretmenliği: 1250, Biyoloji öğretmenliği: 450, Coğrafya: 400, Arapça : 300, Diğer: 4000, Toplam : 40 bin öğretmen ataması

Öğretmen Atama Kontenjanları

Siz değerli okuyucularımızda öğretmen atama kontenjanları hakkında aklınıza takılan ve sonucunu merak ettiğiniz tüm sorularınızı bizlere aktarabilirsiniz. Şimdiden tüm okuyucularımıza hayırlı olmasını dilerken tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizlerden ayrılmayınız

Atama Takvimi!

Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarında aslan payını İngilizce, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Fen Teknoloji, Türkçe ve Matematik Öğretmenliği alacak. Ağustos atamalarında şubat atamasında olduğu gibi sadece doğu bölgeleri değil, batı bölgelerine de ciddi sayıda atama yapılacak. Özellikle batı bölgelerinde bulunduğu halde, çeşitli sebeplerden ötürü norm kadro sıkıntısı çeken okullara atamalar yapılacak. Bu kararın temel sebebi ise bakanlığın, Merkezi Ortak Sınavlara katılan öğrencilerin okullarında yaşanan öğretmen yetersizliği sıkıntılarının 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren minimum seviyeye çekmek istemesi.