“4’üncü Uluslararası Balkan Konferansı” Bükreş’te

“4’üncü Uluslararası Balkan Konferansı” Bükreş’te

İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen “4’üncü Uluslararası Balkan Konferansı”nın ev sahipliğini Romanya’nın başkenti Bükreş yaptı. Bilim insanlarının yer aldığı konferans, 18 Ekim’e kadar devam edecek.
İstanbul Üniversitesi ile Bükreş Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Balkanlar’da tarihsel bağlar ve gelecekte işbirliği” temalı “4’üncü Uluslararası Yıllık Balkan Konferansı”, Bükreş Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. 18 Ekim’e kadar sürecek olan konferansın onursal başkanlığını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mircea Dumitru üstlendi. Konferansta, tarih, politika ve ikili ilişkiler, uluslararası ilişkiler ve diplomasi, kültür, eğitim ve din, ekonomi ilişkileri, dili ve edebiyatı, kentleşme, Romanya’da Türk girişimciler gibi konular masaya yatırılacak.
Türk ve akraba topluluklarla ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak olan konferansta Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da yer alacak.
Konferansın amacının Balkanlar üzerine çalışan farklı coğrafyalardan bilim insanını bir araya getirmek olduğunu belirten IBAC Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yeşil, “Dördüncü IBAC konferansında, Türkiye ve Romanya arasındaki ilişkilere tarihsel bir perspektiften bakılacak. Olası problemler tanımlanıp vurgulanarak, iki ülke arasındaki işbirliğinin gelecek yıllara daha güçlü bir şekilde nasıl taşınabileceği ortaya konulmaya çalışılacak” dedi.