7 Ayda 3 Bin İşyeri Denetlendi

7 Ayda 3 Bin İşyeri Denetlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gıda konusunda faaliyet gösteren işletmelerin teknik ve hijyenik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Temmuz ayında 432 işyerini denetledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı denetim ekipleri, 2014 yılının ilk yedi ayında 3 bin 26 işyerinin denetimini gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında 2014 yılının ilk yedi ayında el konulan 75 kilogram katı ve sıvı gıda maddesi imha edildi.
Çalışmalar kapsamında Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Fuarı’nda da denetimler yapıldı. Fuarda faaliyet gösteren lokanta, restoran, bar, düğün salonu, dondurmacı, mısırcı, büfe, kahvehane, fast food gibi işyerlerinin denetimleri fuar süresince devam ediyor. Denetimlerde işyerlerinin ruhsat şartları, teknik ve hijyenik koşulları, gıda güvenliği, satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, üretim ve ithalat izinleri, saklama ve muhafaza koşullarına dikkat ediliyor. İşyerlerinin genel temizlik ve düzeni de denetimlerde göz önünde bulunduruluyor.