7 katlı bir bina çöktü: Ölü ve yaralılar var

7 katlı bir bina çöktü: Ölü ve yaralılar var

Ekipler, enkazda aramalar yapıyor. Binada 14 dairenin bulunduğu alt katında da konfeksiyon atölyesi bulunduğu öğrenildi. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Çöken binanın 1992 yılında inşa edildiği, edinilen son bilgiler arasında. Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın olay yerine hareket ettiği bildirildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kartal'da çöken 7 katlı bina ile ilgili soruşturma başlattı

Kartal'da Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 7 katlı bina saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Binada 14 dairenin bulunduğu ve tüm dairelerin dolu olduğu öğrenildi.

İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kadın yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı. Kadın ambulansla hastaneye sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Bu arada, ekiplerin çalışmaları sırasında, çatının bir bölümünde yeniden çökme yaşandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kartal'da çöken 8 katlı bina ile ilgili soruşturma başlattı.

Çevre binalarda yaşayanların verdiği bilgilere göre, çökmeden 2 saat önce binada bir çatırtı duyulduğu belirtiliyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın olay yerine hareket ettiği bildirildi.

Öte yandan binanın 1992 yılında inşa edildiği öğrenildi.

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanarak açıklama yapan Mahalle Muhtarı Zeki Dağ, şunları söyledi:

"Çöken bina 7 katlı, altında atölye vardı. O sırada çalışan yokmuş. raporu falan yoktu. Riskli bir çalışma yürütülüyor. Üstüne çıkıyoruz, altı çökebiliyor. Hummalı bir çalışma. Yakınlarının söylediklerine bakarsak içeride 15 civarında kişi var. Enkaz altında 5 araç var. Binada 14 daire vardı. Son kayıtlara göre 27 kişi vardı ama değişiklikler olmuştu. Onun bilgisi gelecek."

OLAY YERİNE AKUT BEKLENİYOR

AA muhabirinin aktardığına göre. Çatı katındaki yıkılan molozlar temizlenmeye çalışılıyor. Çok yoğun bir çalışma var. Vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmak için zabıta ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Az önce de binanın enkazında çatıda da bir çökme meydana geldi. Binada oturup da çökme anında dışarıda bulunan bazı vatandaşlar da şu anda bina önünde bekliyor. Olay yerine AKUT bekleniyor.

Bursa ve Sakarya'dan da arama kurtarma ekiplerinin yola çıktığı bildirildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta meydana gelen bina çökmesine İBB itfaiyesi (Kartal, Maltepe, Pendik, Kayışdağı, Kadıköy, Yakacık, Bakkalköy, Sultanbeyli, Şişli) 26 araç, 86 personelle müdahale etmektedir." denildi. 

Çevredeki vatandaşlar da itfaiye ekiplerine çalışmalarında yardım ediyor. 

İlk gelen bilgi çöken binanın Maltepe'de olduğu yönündeydi.

Olay yerinden geçen kişilerin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti.