Abd Adana Başkonsolosu John L. Espinoza Şirnak’ta

Abd Adana Başkonsolosu John L. Espinoza Şirnak’ta

ABD Adana Başkonsolosu John L. Espinoza, Şırnak Valiliği’ni ve Şırnak Belediyesi’ni ziyaret etti.
Şırnak Valiliği’ne ziyarette bulunan ABD Adana Başkonsolos John L. Espinoza’yı Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül karşıladı. Toplantı salonuna geçen Espinoza, bölgeye rutin ziyaretlerde bulunduğunu ve vakit buldukça daha çok geleceğini ifade etti. Espinoza, "Amerika için bu bölge çok önemli bir bölge. Aslında daha önce gelmek istiyordum ama zamanım yoktu. Çok yoğundum. Çok yoğun bir program vardı. Ama şimdi geldim. Çok çok güzel bir yer. Ben de tekrar geleceğim. İnşallah daha fazla zaman burada geçiririm, teşekkür ederim" dedi.
Daha sonra Şırnak Belediyesi’ne geçen Espinoza, Belediye Eşbaşkanı Av. Serhat Kadırhan tarafından karşılandı. Şırnak Belediyesi Eşbaşkanı Serhat Kadırhan’ın makamına geçen Espinoza, Kadırhan ile bir süre sohbet etti. Başkan Kadırhan, 2014 yılı itibariyle önceliklerinin yol sorununa çözüm getirecekleri programda Ezidilerin gelişi ile bütün belediye personelleri ile gelen misafirlere yoğunlaştığını ifade etti.
Burada konuşan Espinoza, "Bölge insanının Ezidilere göstermiş olduğu cömertlik takdire şayandır. Kendi imkanlarınızla bu insanlara yardım etmeniz gerçekten çok zor. Hem belediyelerin hem de bölge insanının bu yardımları etkileyici. Ezidiler de sizlerin kendi komşuları olmanızdan mutlu olmalılar. ABD temsilcisi olarak bölgede olup bitenleri çıplak gözlerle görmem lazımdı. Bu nedenle bugün buradayım. Ezidiler buraya ilk geldikleri zaman kendi personelimizden birkaç arkadaş gelip onlarla görüştüler. Sınırın her iki yakasında yaşayan bu Ezidilerin yaşam koşulları oldukça zor. BM’nin ve Türkiye hükümetinin bu Ezidilere en iyi şeklide yardım edebilmeleri için durum değerlendirmelerini incelemelerini istiyoruz. Genel olarak Türkiye’ye gelen mülteciler konusunda en büyük Uluslar arası desteği yardımı sağlayan ülkeyiz. Bizim yardımlarımızın büyük bir kısmı BM değişik komisyonlarına gitmekte. Buraya gelen Ezidilere de yardım hususunda çeşitli yollar arayacaklar. Sınırın her iki tarafında da yardım edilmesi çok önemli olduğunu biz de görüyoruz. Bizler de BM’nin bu çabalarına destek vermeye kendimizi bağlı görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Espinoza, görüşmelerin ardından belediyeden ayrıldı.