Acun Ilicali’nin Abisi, Edirneli İşitme Engelli Minikleri Unutmadı

Acun Ilicali’nin Abisi, Edirneli İşitme Engelli Minikleri Unutmadı

Yapımcı-yönetmen Acun Ilıcalı’nın abisi Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Ömer Cenker Ilıcalı’nın başkanlığını yaptığı Çocuk Eğitim Derneği’nin katkılarıyla Edirne’de İşitme Engelli Anasınıfı açılacak.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri sonucunda, Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Ömer Cenker Ilıcalı’nın başkanlığını yaptığı Çocuk Eğitim Derneği’nin katkılarıyla, Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlkokulu bünyesinde, Edirne’de yaşayan 2-6 yaş arası işitme engelli çocukların eğitimlerinin yapılacağı İşitme Engelli Anasınıfı açılması ile ilgili protokol imzalandı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Dernek Başkanı Dr. Ömer Cenker Ilıcalı adına Genel Sekreter Melike Argiş’in katılımları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arda Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Şahin, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, okul öncesi ve özel eğitime verilen önemle ölçüldüğünü söyledi.
Bebeklik döneminden itibaren sistemli ve gerektiği kadar özel eğitimden yararlanan engelli çocukların normal yaşama uyum sağlamaya daha yatkın olduklarını ifade eden Vali Şahin, "Özel eğitime erken başlamak ve ailelerin, özel eğitim sürecinin her kademesine aktif katılımlarının sağlanması esastır. Bugüne kadar bu alanda ülkemizde çok şey yapıldı ve yapılmaya da devam edilmektedir. Bu alanda üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız" dedi.
Protokol kapsamında Çocuk Eğitim Derneği’nin Samsun’dan sonra ikinci İşitme Engelli öğrencilere yönelik anasınıfı Edirne’de açılacağı belirtilirken, 1 okul öncesi ve 1 özel eğitim öğretmeninin 16-21 Şubat 2015 tarihleri arasında alanında uluslararası deneyime sahip Hollanda Kentalis İnternational Foundation öğretmenlerinin vereceği, eğitmen eğitimlerine katılacakları bildirildi.
Edirne’de yaşayan 2-6 yaş arası işitme engelli çocukların tespit edilerek, gerekli sağlık ve cihazlama çalışmaları derneğin maddi katkılarıyla Trakya Üniversitesi Odyoloji Anabilim Dalında yapıldıktan sonra, belirlenecek işitme engelli çocuk sayısına göre Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlkokulu bünyesinde açılacak olan İşitme Engelli öğrencilere yönelik anasınıfında eğitimlere haftada 40 saat olarak devam edilecek.
Protokol kapsamımda ayrıca öğretmenlere, öğrenci velilerine, Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenlerine ve Özel Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi sahiplerine de geniş kapsamlı eğitimler verilecek.