Adana Bölgede Orman Varlığı Arttı

Adana Bölgede Orman Varlığı Arttı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün 10 yıl önceki orman varlığının hem alan olarak hem servet olarak arttığı bildirildi.
Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ormanların teknik idaresi ile ilgili yürürlük tarihi dolan eski amenajman planları yenilendi.
Yaklaşık 15 yıl öncesine kadar genellikle odun üretimi ve toprak muhafaza fonksiyonları dikkate alınarak yapılan planlama çalışmalarında günümüzde ekosistem tabanlı fonksiyonel uygulama planları yapılıyor. Orman Genel Müdürlüğünün planlama faaliyetlerindeki bu yaklaşımı ile ormanların her türlü fonksiyonunun sürdürülebilir olması garanti altına alınıyor.
Planlama çalışmalarının bir kısmını özel sektör bir kısmını kurum çalışanları yeniledi. Uzun süren arazi ve büro çalışmaları neticesinde ortaya çıkan planlar ile Adana Orman Bölge Müdürlüğü orman varlığı envanterindeki son 10 yıllık kayıtları da güncelledi.
Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ise konuyla ilgili olarak, “10 yıl önceki plan verileriyle kıyaslandığında bölge müdürlüğünün bugünkü orman varlığının hem alan olarak hem servet olarak arttığı görülmektedir, alansal olarak yüzde 1.6 oranında artarak toplamda 746 bin 943 Hektara ulaşan ormanlarımızda servet artışı yüzde 20.5 oranında artışla 53 milyon 693 bin 841 m3 olduğu tespit edildi” dedi.
Ayrıca yoğun ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları ile verimli orman alanlarının da arttığı vurgulanarak yıllık artımın 1 milyon 652 bin 877 m3 olduğu bildirildi.
Yeni planların, bölge ormanlarının tüm fonksiyonları göz önünde tutularak hazırlandığı ve uygulayıcı teknik elemanlara ileri düzey teknik ormancılık yapma imkanı sağlayacağı belirtildi.