Aesob Başkanı Kahya, "sağduyu" Çağrisinda Bulundu

Aesob Başkanı Kahya, "sağduyu" Çağrisinda Bulundu

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Kahya, çeşitli illerde IŞİD bahanesiyle yaşanan şiddet olaylarının bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirterek, tüm vatandaşları sağduyuya davet etti.
Kahya, yaptığı açıklamada Kobani’de yaşanan çatışmalara Türkiye’nin müdahale etmediği gerekçesiyle başlayan protestoların ve sokak olaylarının bir an önce sona erdirilmesi ve barış sürecini bozmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti.
Provokatif eylemlerin kimseye fayda sağlamayacağını, şiddetin hiçbir zaman çözüm getirmeyeceğini ifade eden Kahya, Vatandaşlarımız provokasyonlara alet olmamalıdır. Birlik ve beraberliğimizi bozacak, düzenimizi sarsacak eylemlerden uzak durmalıyız diyerek şunları kaydetti:
"Bugün huzurunuz yoksa, Ardahan sizin olsa ne olur. Herkes bunu çok iyi bilmeli, çok iyi idrak etmeli. Gemi battıktan sonra ne anlamı olur. Ardahan’dan Muğla’ya, Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a herkesim etkilenir. Elimizi vicdanımıza koyalım. Bu iş sıradan bir iş değil. Kardeş kavgasına izin vermeyelim. Herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerekiyor. Bugün gösteriye karışanlara bakıyorsunuz gencecik çocuklar. Bu doğru bir olay değil. Kim çocuğunun burnunun kanamasını ister ki. Böyle bir duruma kesinlikle dur demeliyiz. Millet olarak bu ve benzeri çoğu olayı tarih süreçlerde def ettik. İnşallah bunu da anlımızın akıyla aşacağız. Çünkü bu millet her şeyin üstesinden gelir.’’
Kahya son olarak, tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberliğimizi koruyarak sağduyulu davranmaya davet ediyorum dedi.