Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

/

Cuma

/

Cumartesi

12°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Afrika sıcakları en çok onları etkiledi

Kahramanmaraş'ta mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havadan etkilenen bazı küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ölmeye başladı.

Yayınlanma:

Kahramanmaraş‘ta mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havadan olumsuz etkilenen bazı küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ölmeye başladı. Besiciler hayvanlarının ölmemesi için günde en az iki kez hortumlarla keçilerini ve ineklerine duş aldırıyor.


HORTUMLARLA DUŞ

Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Taşlı Tarla mevkiinde besi hayvanlarının hava sıcaklıklarından olumsuz etkilendiğini kaydeden Beşenli Mahalle Muhtarı aynı zamanda besici Halil İbrahim Tahta, “Hayvanları sıcaktan korumak için hortumlarla öğle saatlerinde duş aldırıyoruz. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla çeşitli hastalılar ortaya çıkıyor. Havalar geçen yıla göre daha nemli. Sağlık ekiplerimizde haftada bir gelip gerekli kontrollerini yapıyorlar. Bizde hayvanlarımızı korumak için bu yönetimi kullanıyoruz. Hatta dolaplarda hayvanlarımız için özel su hazırlıyoruz” diye konuştu.

Sıcak havadan korumak için yine aynı yöntemi kullanan besici Şakir Çayır ise, “Bu yıl aşırı sıcak. Hayvanlarımız sıcaktan daha çok etkileniyor. Sıcaktan ölenler dahi oldu. Günde bir defa duş aldırıyoruz. Çünkü kara hayvanları yıkanmaya gelmez” dedi.

Keçilerini hortumla yıkayan Şakir Çayır, hayvanlarını serinletmesinin ardından aynı soğuk su ile duş alarak, kendisini de çöl sıcaklarından korunduğunu söyledi. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler