Afyonkarahisar’da 250 Bin Tl Vergi Borcu Olan Mükellefler Kamuoyuna Açıklanacak

Afyonkarahisar’da 250 Bin Tl Vergi Borcu Olan Mükellefler Kamuoyuna Açıklanacak

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, kentte vergi dairelerine 250 bin TL ve üzeri vergi, ceza borcu bulunan mükelleflerin listesinin yarından itibaren askıya çıkarılarak 25 Aralık tarihine kadar kamuoyuna ilan edileceğini belirtti.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Defterdar Kısa, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 5. maddesinin uyarınca Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye dayanılarak her yıl Maliye Bakanlığınca belirlenecek miktarın üzerinde borcu olanların belirlenen tarihlerde ilan edildiğine dikkat çekti. Defterdar Kısa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu yıl 250 bin TL ve üzeri vergi, ceza borcu bulunan mükelleflerin 10 Aralık 2014 ile 25 Aralık 2014 tarihleri arasında Vergi Dairelerinin ilan koymaya mahsus yerlerinde asılmak suretiyle ilan edilecek.”
Defterdar Kısa, ayrıca 250 bin TL ve daha fazla borcu bulunduğu halde taksitlendirilen borçlar ile 6552 sayılı “Torba Yasa” gereğince yapılandırılan borçların bu kapsama girmediğini, dolayısıyla bu kapsamda bulunan borçluların ilan edilmeyeceğini sözlerine ekledi.