Afyonkarahisar’da Havalar Hafta Sonu Isinmaya Başlayacak

Afyonkarahisar’da Havalar Hafta Sonu Isinmaya Başlayacak

Hava sıcaklıkların eksi 17 dereceye kadar düştüğü Afyonkarahisar’da yarın sabah saatlerinde itibaren yine kar yağışı beklendiği belirtildi.
Hafta sonu yaşanacak meteorolojik gelişmelerle ilgili bilgiler veren Meteoroloji Afyonkarahisar 5. Bölge Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, kent hafta başından bu yana devam eden yoğun yağışının ardından sıcaklıkların kırsalda eksi 25 derecelere kadar düştüğünü söyledi. Kentin yarın sabah saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini ifade eden Yılmaz, “Yarın sabah saatlerinden itibaren çok fazla etkili olmayacak yeni bir yağışlı havanın etkisine girmeyi bekliyoruz. Yarın gün boyu aralıklarla akşam saatlerine kadar kar yağışı bekliyoruz, ama şuandaki öngörümüz bu yağışların maksimum 4 santimetre daha mevcut kar örtüsünün üzerine kar bırakacağı yönünde. Şuanda mevcut kar örtüsü 40 santimetreden 23 santimetrelere kadar düşmüş durumda. Ancak yarınki yağışlara rağmen sıcaklıklarda hissedilir derecede bir artış bekliyoruz. Pazar günü yağış beklemiyoruz. Sıcaklıklarda artmaya devam edecek. Pazartesi ise mevsim normalleri olan sıcaklıkları yakalamayı bekliyoruz. Buda en yüksek 3 derece, en düşük ise eksi 3 derece şeklinde. Ayrıca Pazartesi günü yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğiz, ancak bu sistem soğuk olmayacak karla karışık yağmur ve yağmur şeklinde olacak” diye konuştu.
Yılmaz, ayrıca bu gece yine kuvvetli bir don beklendiğini ifade ederek vatandaşların özellikle de sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.