Afyonkarahisar’da “haydi Çocuklar Namaza” Projesi

Afyonkarahisar’da “haydi Çocuklar Namaza” Projesi

Afyonkarahisar İl Müftülüğü, yarıyıl tatiline giren öğrencilerin namaz alışkanlığı kazanması için geçen yılki gibi “Haydi Çocuklar Namaza” projesini başlattı. Proje, 7 Şubat’ta sona erecek
İl Müftülüğü, karne alarak yarıyıl tatiline giren öğrencilerin namaza teşvik edilmesi için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Haydi Çocuklar Namaza” projesini hayata geçirdi. Projeyi Müftülük binasında düzenlediği basın toplantısıyla duyuran İl Müftüsü Burhan İşliyen, “Geçen yıldan aldığımız cesaretle bu sene ikincisini başlatmış bulunuyoruz. Geçen seneden bu yana yürüyen kampanyada çok ciddi kazanımlar elde ettik. Her şeyden önce çocuklarımızla camilerimiz, çocuklarımızla yaşlılarımız barıştı. Namaza gelen çocuklar, ’Acaba bir amca, bir dede beni azarlar mı?’ endişesinden uzaklaştı. Bunu da gurur ve sevinçle görüyorlar. Bu sene de camilerin ’çiçek’ açmasını istiyoruz. Çocukları, babaları ve dedeleriyle el ele, gönül gönüle camiye davet ediyoruz. Kampanyamız 7 Şubat Cumartesi günü yatsı namazına kadar devam edecek” dedi.
Projenin erkek ve kız öğrenciler için ayrı ayrı uygulanacağını söyleyen İşliyen, erkek çocukların günde en az 3 vakit namazını camilerde kılmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. İşliyen, “Camideki hocamıza, müezzinimize, namazı kıldıklarına dair imza attıracaklar. Diğer iki vakit için de anne babanın, çocuğunun evde namaz kıldığına dair imza atmasını yeterli görüyoruz. Bu sene kız çocuklarımız da kampanyaya dahil. Kız çocuklarımız daha narin olduğundan onlar için sadece veli beyanını yeterli görüyoruz ama kız çocuklarımız için de camide nezih mekanlarımız var. İmkan bulanlar camilere gelsin. Anneleriyle gelme imkanı bulanlar gelsin. Kampanyamız, 7-15 yaşlarındaki kız ve erkek çocuklarımız için geçerli."
Proje, 8 Şubat’ta sona erecek.