Ağbaba, İşitme Engellilerin Sorunlarını Meclise Taşıdı

Ağbaba, İşitme Engellilerin Sorunlarını Meclise Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, lise eğitimlerine devam edemeyen Malatya’da ki işitme engellilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.
Yaşanılan sorunun Yeşilyurt İlçesindeki Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu bünyesinde açılacak sınıflarla çözülebileceğini belirten Milletvekili Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunarak Malatya’daki işitme engellilerin mağduriyetine son verilmesini istedi.
Ağbaba yaptığı açıklamada, Malatya’da Orta okulu bitiren işitme engellilerin kentte lise eğitimi verilememesi nedeniyle eğitimlerine devam edemediğini belirterek sınırlı sayıda öğrencinin şehir dışındaki liselere gidebildiğini, diğer öğrencilerin ise liseye devam edemediklerini söyledi.
İKİ SINIF SORUNU ÇÖZER
769 bin nüfuslu Malatya’da işitme engelli öğrencilerin eğitimlerine devam edememelerinin büyük bir ayıp olduğunu ifade eden Ağbaba, “Malatya’da lise eğitimlerine devam edemeyen işitme engelli öğrenciler için hızlı ve kalıcı bir çözüm bulunmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nda 2 sınıfı lise eğitimine ayırarak bu sorunu çözebilir" dedi
CHP’Lİ BELEDİYELER ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR
CHP olarak engelli bireylerin tüm sorunlarına büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını dile getiren Ağbaba açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de engelli birey olmanın sıkıntıları hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Engellilerimiz için sağlık, eğitim, sosyal yaşam adeta birer çileye dönüşüyor” dedi.
CHP’li yerel yönetimlerin engelli bireylerin sosyal hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirten Ağbaba, “Belediyelerimizin yaptığı pozitif ayrımcılık uygulamaları, Türkiye’de ki tüm belediyelere örnek olmalıdır”
Ağbaba, sorunla ilgili ise TBMM Başkanlığına soru önergesi verdiğini belirtti.