Agd, Sarıkamış Şehitlerini Andı

Agd, Sarıkamış Şehitlerini Andı

Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin düzenlediği etkinlikte Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden askerlerin kum sanatı gösterisi katılımcıları büyüledi.
AGD’nin İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri Kur’an Kerim dinletisiyle başladı. Ardından Sarıkamış Harekatı’nın slayt gösterisiyle devam eden etkinliğe AGD Genel Başkanı Salih Turhan’da katıldı.
AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Kars’a, Sarıkamış’a gelerek duruşlarını gösterdiklerini belirtti. Turhan, şehitlerin yanında olduklarını, şehitlerin yolunda olduklarını göstermiş olduklarını söyledi.
Salih Turhan, “Birçok programlar icra ediliyor. Birçok programlar yapılıyor. Türkiye’nin her tarafında şehitlerimizle alakalı şehitlerimizi anmaya dönük çalışmalar yapılıyor. Tabi şehitlerimizi anmak, yıl içerisinde böyle etkinlikler yapmak çok çok önemlidir. Ama daha önemli olanı var. Oda şehitleri anlamak. Bu şehitler niçin buralara gelmiş oldular? Dünya’nın bir çok bölgesinden hiç tanımadıkları topraklara, hiç tanımadıkları insanların yanına, niçin gelerek eksi 45’lerde ruhlarını teslim ettiler. Bakın Sarıkamış’a baktığımızda bu büyük mücadeleye sadece Türkiye’nin illerinden değil, Kudüs’ten, Filistin’den, Cezayir’den , Yemen’den, Saraybosna’dan, Makedonya’dan , Medine’den, Dünya’nın birçok bölgesinden, Pakistan’dan birçok kardeşimiz Sarıkamış’taki mücahitlere yardım etmemiz lazım. Oradaki kardeşlerimizle bir ve beraber olmamız lazım diyerek kilometrelerce yolu yürüyerek geldiler. Ve sizlerle birlikte oldular” dedi.
Salih Turhan’ın konuşmasının ardından program şehitler için yazılan şiirlerin okunmasıyla devam etti. Kur’an ziyafetinin ardından Ammar Acarlıoğlu sahne aldı.
Program son olarak Ramazan Yumrutepe, Kum Sanatı gösterisi ile sahne aldı. Yumrutepe’nin, Sarıkamış Harekatı’nı anlatan kum gösterisi salondakileri büyüledi. Yumrutepe, son olarak Necmettin Erbakan’ın imzasını attı.
AGD’nin düzenlediği programa; Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, AGD Kars Şube Başkanı Sabahattin Gül ve çok sayıda davetli katıldı.