Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi 1 Yılda 150 Bin Hastaya Hizmet Verdi

Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi 1 Yılda 150 Bin Hastaya Hizmet Verdi

Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Emre Erbaycu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Erbaycu, yeni hizmet binasında 1 yılda 150 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi.
Yeni hizmet binasında bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erbaycu, "Artan hasta sayımız ile birlikte tıbbi hizmetlerinde genişlemesi çerçevesinde yeni uygulamalar hayata geçiriliyor. Daha önce hastanemizde yapılamayan çocuk hastaların yer tutucu işlemleri artık hastanemiz Pedodonti kliniğinde yapılmakta ve üniversiteye sevk edilmemektedir. Yine gece diş gıcırdatan hastalar için gece plağı yapmaya başladık. Engelli ve lokal anestezi verilemeyen hastaların genel anestezi altında tedavileri hızla devam etmektedir. Hastanemiz laboratuvarlarında yapılan protezler bittiğinde hastalarımızın cep telefonuna SMS göndermek suretiyle bilgilendirme yapmaya başladık’’ dedi.
"1 YILDA 58 HASTAYA EVİNDE HİZMET VERDİK"
Önceki Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nde 42 olan Evde Bakım Hizmetleri’nin yeni Hizmet binasında 1 yılda 58’çıkarttıklarını ifade eden Erbaycu şöyle devam etti:
"Eski Hizmet binamızda Evde Bakım Hizmeti 1 yılda 42 iken yeni hizmet binamızda bu sayı 58’lere ulaştı. Son 1 yılda 58 yatağa bağımlı hastaya ulaşarak diş tedavi ve protezlerini yaptık. Hastanemiz acil hizmetleri kapsamında 24 saat acil uygulamasına geçtik. Sabah saat 08:00’den ertesi gün sabah 08:00’e kadar aralıksız acil hizmeti vermekteyiz. Sterilizasyon Ağız ve Diş sağlığı Hastaneleri için olmazsa olmaz bir hizmet olup bu kapsamda sterilizasyon merkezimizde 8 sağlık çalışanı ile sıfır hata ile aletleri steril etmekte ve bu aletler sterilizasyon asansörleri ile taşınmaktadır. Kirli ve temiz olarak 2 ayrı asansör ile aletler kliniklere ulaştırılmakta ve el ile katlar arasında ya da insan asansörleri ile hastaların içinde aletler taşınmamaktadır. Hasta mahremiyeti göz önünde bulundurularak İkili olarak dizayn edilen kliniklerimizde 2 hasta birbirini görmeyecek şekilde modern separatörler ile ayrılmıştır. Teknolojinin de bütün unsurları kullanılarak dijital hastane olma yolunda sabırla ilerliyoruz. Hastanemize başvuran tüm hastalara aynı gün müdahale edilmekte protez yapılacak ise 20 gün içerisinde randevusu verilip protezi başlanmaktadır."
HASTA MEMNUNİYETİ YÜZDE 98
Yeni hizmet binasında hasta memnuniyet oranının yüzde 98’e ulaştığını hatırlatan Başhekim Emre Erbaycu, ‘‘Hasta memnuniyet oranımızı yüzde 98’e çalışan memnuniyet oranımızı yüzde 89’a çıkartarak hedeflediğimiz çizgiye yaklaşmaktayız. Engelli düzenlemeleri kapsamında engelli kliniği, engelli tuvaleti, sesli kiosk, sarı takip bantları, braile alfabesi ile asansör içi kat planları ve hastane vaziyet planları görme engellilerinin hizmetine sunuldu. Yine toplam otopark alanımızın yüzde 5’i kadar 2 araçlık engelli otoparkı oluşturduk. Hastanemiz yeşil alanlarına kamu kurum ve kuruluşlarının da katkılarıyla 40 ağaç, 100 fidan, 10 oturma bankı ve 2 kamelya getirtilmiştir. Hastanemizde başlatılan mavi kapak kampanyası kapsamında alınan 2 adet tekerlekli sandalye ihtiyacı olan evde bakım hastalarımıza teslim edildi. Cerrahi işlem odamızda bilinçli sedasyon için alt yapı hazırlıklarımız tamamlanmak üzere olup 2015 yılı hedeflerimiz içine zirkonyum alt yapılı Cad-cam projesini koyduk. Son söz olarak Zonguldak ilinde tüm vatandaşların ağız ve diş sağlığı konusunda başvurabilecekleri güvenli bir hastane olmaktan gurur duyuyoruz’’ dedi.