Ağrı’da Oyun Kuşu Festivali Düzenlendi

Ağrı’da Oyun Kuşu Festivali Düzenlendi

Ağrı Güvercin Severler Derneği tarafından 9’uncu oyun kuşu festivali düzenlendi.
Ağrı Güvercin Severler Derneği tarafından 9’uncusu düzenlenen oyun kuşu festivaline Ağrı, Kars ve Iğdır illerinden güvercin severlerin aralarında bulunduğu 97 kişi 156 güvercin katıldı. Katılan tüm yarışmacıların evlerinde kendi kuşlarını sergilemesi şeklinde yaklaşık 8 ay süren yarışmalarda Erkan İgan katıldığı Bozsinekli ve Gök isimli kuşlarıyla birinci ve ikinciliği aldı.
Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler özel bir cafe de düzenlenen ödül töreni ile ödüllerini aldılar. Düzenlenen ödül törenine Ağrı Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir ve çok sayıda güvercin sever katıldı. Ödül töreninde katıldığı iki oyun kuşuyla birinci ve ikinciliği alan Erkan İgan, “Festival yapıldığı günden beri yarışmalara katılıyorum. Bu benim üçüncü birinciliğim ve ikinci ikinciliğim. Çok mutluyum. 25 yıldır güvercinlerle uğraşıyorum. Şuanda 30 adet güvercinim var. Hepsi oyun kuşu ve hepsi tek soydan geliyor. Güvercin beslemek, onlarla ilgilenmek dünyanın en güzel hobisidir. Seneye de birinciliği hedefliyorum” dedi.
Yarışmalara Türkiye’nin her ilinden güvercin severlerin katılabileceğini ifade eden Ağrı Güvercin Severler Derneği Başkanı Yılmaz Aydemir, “Mart ayında festivalimiz başladı. Yaklaşık 8 ay sürdü ve bu ay bitti. Bu yıl ki festivalimize Kars ve Iğdır illerinden de güvercin severler katıldı. Festivalimize, Türkiye’nin her inden, ilçesinden güvercin severler dostlarımız katılabilirler” şeklinde konuştu.
Yarışmalar sonunda birinciye 5 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL ve üçüncüye ise 2 Bin TL para ödülü verildi.