Ahlat İsder Gençlerle Buluştu

Ahlat İsder Gençlerle Buluştu

İstanbul’da faaliyet gösteren Ahlat İstanbul Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği (AHLAT İSDER) üyeleri, İstanbul’daki Ahlatlı gençlerle bir araya geldiler.
Dernek yönetimi İstanbul’da okuyan üniversiteli gençleri derneğe kazandırmak ve gençleri bir birleri ile tanıştırıp kaynaştırmak amacıyla onlara yönelik bir kahvaltı organizasyonu düzenledi. AHLAT İSDER yönetiminin ev sahibi sıfatı ile hazır bulundurduğu kahvaltıya yaklaşık 40 genç katıldı. Düzenlenen kahvaltıda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Adnan Ayber, yönetim kurulu olarak birçok projeye imza attıklarını, fakat kendileri için en heyecan verici icraatın gençlere yönelik düzenlenen bu buluşma etkinliği olduğunu söyledi. Ayber, “Gençlerle onların birçoğunun ‘baba’ diye tabir ettikleri iş adamımız Sadullah Gencer’i bir araya getirmek bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. Dernek olarak geçen yıl çoğunluğu kız öğrenciler olmak üzere 31 öğrenciye burs verdik. Bu yıl burs vermek istediğimiz öğrenci sayısı 70 civarındadır. Derneğe bu anlamda maddi yardımlarını esirgemeyen hemşehrilerimiz Şerif Kanık’ın şahsında Kanık ailesine, Yaşar İncesu’ya, Fırat Aka’ya, münferit burs yardımı yapan hemşehrilerimize ve dernek yönetimindeki arkadaşlarıma teşekkür ederim. Gençlerin derneğe sık sık gelip gitmelerini ve her türlü sıkıntılarında dernek yönetimi olarak gençlerin yanında olacağımızı da belirtmek isterim. Gençlerin ilgilenmeleri durumunda bir halk müziği korosu ve folklor ekibi kurmak istiyoruz. Metin Akgün ile Nedim Bubani hocamızı bu amaçla buraya davet ettik. Koro ve folklor ekibi kurma çalışmalarına katılmak isteyenlerin hocalarımız ile irtibata geçmelerini istiyoruz” dedi.
Sadullah Gencer ise, bugün burada gençlerle bir arada olmanın mutluluk ve hazını yaşadığını belirterek, AHLAT İSDER yönetimine teşekkür ettiğini söyledi.
Karşılıklı görüş ve düşüncelerin aktarıldığı konuşmaların ardından geçen yıl Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesi okul birincisi Önder Erkoç, gençler adına söz alarak bu etkinliği düzenleyen AHLAT İSDER yönetimine ve bugün buralarda olmalarında baş rolü oynadığına inandıkları Sadullah Gencer’e teşekkür etti.
Kahvaltının ardından dernekte bir araya gelen gençlerle yönetim kurulu üyeleri bir müddet sohbet ederek müzik eşliğinde eğlendiler.