Ahmet Davuoğlu Türkiye'nin kaçıncı Başbakan'ı olacak

Ahmet Davuoğlu Türkiye'nin kaçıncı Başbakan'ı olacak

 Türkiye bir seçim sürecinin daha sonuna geldi. 12. Cumhurbaşkanı'nın ilk Başbakanı'nı bekliyor. Türkiye'nin 26. Başbakan'ı olarak göreve gelecke isim ise Ahmet Davutoğlu olarak bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı görevini başarıyla yerine getiren Ahmmet Davutoğlu Trükiye'nin 60. Hükümeti'nin 26. Başbakan'ı olarak 28 Ağustos Perşmbe günü görev başına gelecek.

Davutoğlu’nun üniversiteden beri yanında olan Ali Sarıkaya’nın Başbakanlık’a atanması kulislerde, “Türkiye'nin 26. Başbakan'ı Dışişleri Bakan Ahmet Davuoğlu" dedirtti.

. 

Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, kimin Başbakan olacağıyla ilgili kulisler hareketli. Konuşulan isimlerin başında ise Dışişleri Bakanı Davutoğlu geliyor. Farklı isimlerin Başbakanlık için dillendirildiği bir dönemde, Başbakanlık’a kritik bir atama yapıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun göreve geldiği günden beri danışmanlığını yapan Ali Sarıkaya, Başbakanlık Başmüşavirliği’ne atandı. Sarıkaya, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yanından hiç ayrılmayan isimler arasında. Sarıkaya, Davutoğlu’nun tüm dış gezilerine katılan ve tüm kritik görüşmelerinde yanında bulunan bir isim.