Aır Race Las Vegas’ta Heyecan Dorukta

Aır Race Las Vegas’ta Heyecan Dorukta

Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası şu ana kadar altı yarışta dört farklı pilotun galibiyet elde ettiği heyecan dolu 2014 sezonunun sondan bir önceki durağı için Las Vegas’a geçerken İngiliz Paul Bonhomme, Hannes Arch ve Nigel Lamb’ın sadece bir puan önünde lider bulunuyor.
2014 sezonunun sekiz durağının altısı geride kalırken Bonhomme ve Arch’ın ikişer galibiyetleri bulunuyor. Malezya Putrajaya’da zafer kazanan ve üç durakta da (Gdynia, Ascot ve Forth Worth) ikinciliği elde eden Lamb, Las Vegas’taki sondan bir önceki durakta avantajı elinde bulunduruyor. Çekişmeli geçen altı yarışta, dört farklı pilot galip geldi. Fransız Nicolas Ivanoff ve Alman Matthias Dolderer ise sezon ortasında yaptıkları atılımlarla göz doldurdu. Teksas’ın Fort Worth şehrinde gerçekleşen son durakta, Bonhomme yarışı beşinci sırada tamamlamasına rağmen Arch’ı geride bırakarak yeniden liderliğe yükseldi. Bonhomme ayrıca iki galibiyet, bir de ikincilik elde etti. Sezonun ortasında iki galibiyet, iki de ikincilikle 13 puan farkla lider olan Bonhomme, İngiltere’nin Ascot ve ABD’nin Fort Worth şehirlerinde yapılan son iki yarışın ikisini de sekizinci sırada tamamlayıp yalnızca iki puan kazanınca ikinciliğe geriledi. 2008 dünya şampiyonu dünyanın en hızlı motor sporları serisine ilk defa ev sahipliği yapacak olan Amerika’nın kumar başkenti Las Vegas’ta durumu lehine çevirebileceğinden emin. Arch, Ascot ve Fort Worth’teki kötü performansından dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirterek, "Ama son iki yarışı yüzüme gözüme bulaştırdığım düşünülürse, şu anda olduğum yerden memnunum. Şimdi hepimiz hemen hemen aynı noktadayız ve motivasyonum gayet yüksek” dedi.
2014 şampiyonasının gelmiş geçmiş en heyecanlı şampiyona olmasında Fort Worth yarışını kazanan Ivanoff Dolderer’in Kanadalı Pete McLeod’un ve Avustralyalı Matt Hall’un payı büyük. Amerikalı pilotlar 2006 dünya şampiyonu Arizonalı Kirby Chambliss ve 2009’da Budapeşte yarışını kazanan Massachusettsli Michael Goulian kendi evlerinde klasmanda daha üst sıralara çıkmaya çalışacaklar.
Dünya Şampiyonası sıralaması şöyle:
1. Paul Bonhomme (İngiltere) 45 puan
2. Hannes Arch (Avusturya) 44
3. Nigel Lamb (İngiltere) 44
4. Matt Hall (Avustralya) 28
5. Nicolas Ivanoff (Fransa) 27
6. Pete McLeod (Kanada) 25
7. Matthias Dolderer (Almanya) 14
8. Yoshi Muroya (Japonya) 10
9. Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti) 10
10. Peter Besenyei (Macaristan) 6
11. Kirby Chambliss (ABD) 5
12. Michael Goulian (ABD) 0