Ak Parti Ağrı Milletvekili Çelebi: “kobani’ye Hepimiz Üzülüyoruz”

Ak Parti Ağrı Milletvekili Çelebi: “kobani’ye Hepimiz Üzülüyoruz”

IŞİD’ın Kobani’ye saldırısını protesto eden bir grubun ateşe verdiği Patnos Belediyesi’nde incelemelerde bulunan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, “Kobani’ye hepimiz üzülüyoruz” dedi.
AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, beraberindeki heyetle birlikte Patnos ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu. IŞİD tarafından Kobani’ye yapılan saldırıları protesto etmek için ülke çapında gösteriler düzenleyen eylemcilerin maddi hasar verdiği Patnos ilçesinde Kaymakam Mahmuthan Arslan’ı ziyaret eden Çelebi, hasar boyutu ile ilgili bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinden sonra göstericiler tarafından ateşe verilen Patnos Belediyesi’ne geçen Çelebi, Patnos Belediye binasında incelemelerde bulundu. Yetkililerden zararın boyutları hakkında bilgiler alan Çelebi, “Patnos Belediyesini ve yakılan araçları görünce üzüntü duymamak elde değil. Rabbim devletimize zeval vermesin. Çok güçlü bir ülkedeyiz. Bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız” dedi.
Sağduyulu davranılması gerektiğini söyleyen Çelebi, “Maalesef gezi eylemleri, 17-25 Aralık operasyonlarına benzer bir durumla karşı karşıyayız. Kobani’deki Kürt kardeşlerimizin acısını elbette ki hepimiz yaşıyoruz. Ancak bu acıyı yaşarken başka insanlara acılar yaşatmak, devlete zarar verecek Vandallıklar yapmak, gösterilerin amacına hizmet etmiyor. Bu davranışlar kardeşliğe leke vurmak isteyen provokatör girişimlerdir. Çözüm süreci adı altında devam eden barış süreci sonuna kadar işleyecek bir süreçtir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu süreç, sonuna kadar işletilecektir. Sanırım ki dış mihraklar ve sürecin bitmesini isteyen belli gruplar bu gösterileri bir iç savaş ortamına çekmeye çalışmaktadır. Ama devletimiz bu tip zarar verici eylemlere kesinlikle pirim vermeyecektir” şeklinde konuştu.