Ak Parti Çorum’da Tek Adayla Kongreye Gidiyor

Ak Parti Çorum’da Tek Adayla Kongreye Gidiyor

AK Parti, Çorum’da il kongresine tek adayla gidiyor.
AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından Av. Rumi Bekiroğlu il başkanı adayı olarak belirlendi.
AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, ilçe başkanları ve AK Partili belediye başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek kongre süreci hakkında bilgi verdi.
AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 25 Ocak Pazar günü yapılacak kongrede il başkanı adayının Rumi Bekiroğlu olarak belirlendiğini söyledi. ikinci bir aday ve listenin çıkmasının imkansız olduğunu söyledi.
İl başkanı adayının Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onayı ile belirlendiğini, aday belirleme süreci öncesi de tüm teşkilatların görüşlerinin, kanaatlerinin alındığını belirten Ceylan, “Farklı bir liste çıkma ihtimali yok. AK Parti olarak Genel Merkez’in ilke kararları doğrultusunda Çorum’da 14 ilçede tek adayla kongrelerimizi yaptık. Adaylarımız demokratik uzlaşma kültürüyle, istişareyle belirlenmiştir. İl Kongresinde de ikinci bir aday çıkamaz, çıkacağını da tahmin etmiyorum. Eğer çıkarsa Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun karşısına çıkmış olur ki ben de il başkanı olarak buna izin veremem. Başbakanımızın lafını yere düşürtmeyiz. Başbakanımızın sözünün üstüne söz olmaz. İl Kongremizi birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Buradan tüm Çorum halkını ve partililerimizi kongremize davet ediyorum” dedi.
AK Parti Çorum İl Başkan Adayı Av. Rumi Bekiroğlu, teşkilat performansında şu anda Türkiye üçüncüsü olan Çorum teşkilatını birinci yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Bekiroğlu, il başkan adayının belirlenmesi sürecinde kendisini yalnız bırakmayan ve destek veren herkese teşekkür etti. Teşkilatların verdiği desteğin küçümsenemeyeceğinin altını çizen Bekiroğlu, bu güvene layık olacağını ifade etti.