Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Gündeme İlişkin Açıklama

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan Gündeme İlişkin Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır il Başkanı Aydın Altaç, bölgede yaşanan olaylar ve kongre ile ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Diyarbakır il Başkanı Aydın Altaç, il Başkan yardımcıları Mahmut Kayaş, Mehmet Ali Kırsaçlı, Gülbahar Yoldaş, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Bölgede yaşanan olayları değerlendiren AK Parti Diyarbakır il Başkanı Aydın Altaç, çıkan olaylarda 34 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Altaç, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilediğinde bulundu. Altaç, “Dün gece menfur saldırı neticesinde Bingöl’de hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İstemediğimiz ve zihnimizden silmek istediğimiz çatışma olayların bölgemizde olması bizi son derece üzmüştür. Bölgemiz ve ülkemiz bu tür olayları daha önce yaşamışızdır. Çok ciddi mağduriyetler yaşamışız ülkeyiz. Maalesef bu tür görüntülerin tekrar bölge gündeminde tartışılması ve yaşanmış olması ekonomik ile siyasal anlamda geleceğine çok ciddi bir itibar kaybını beraberinde getirmiştir. Olaylara gerekçe olarak gösterilmek istenen Kobani’deki olayların gerçeği yansıtmadığını çözüm sürecine ve iç siyasete malzeme edildiğini paylaşmak istedim. Bu tür olayların öncesine baktığınızda birilerin veya bir kesimin olayları tahrik edeceği görülmektedir. Hükümet olarak gerekli tedbirleri aldık" dedi.
KONGRE HAZIRLIKLARI BAŞLADI
5. olağan kongre hazırlıklarına Diyarbakır olarak başladığını ifade eden Altaç, 15 Eylül itibariyle başladığını kaydetti. Altaç, "1 Kasım 22 Şubat tarihleri arasında ilçe ve il kongrelerimizi tamamlayacağız. İlk etapta mahalle ve köy kongrelerimizi delege seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. 18-19 ve 20 Ekim tarihlerinde ise demokrasinin en mihenk taşı olarak kabul ettiğimiz köy ile mahallerimizde delege seçimlerimi yapacağız. Ardından genel merkez ile yapılan görüşme sonrası gerek ilçeler olsun gerekse ilimizin kongre tarihini istişareler neticesinde belirleyeceğiz. Yapacağımız istişareler sonucunda ilçelerimizle ilgili kongre tarihlerimiz tekrardan paylaşacağız. Ülkede 13 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz hizmetler ve yatırımlar ile hayal edilemeyenleri gerçekleştireceğimize rağmen bu ülkede daha yapılacak çok iş olduğunun farkındayız. Eksik olanların ise tamamlama vizyonuna sahip olan bir partiyiz" diye konuştu.