Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır:

Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır:

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kuruluna seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak ilk kez başkanlık edecek olması ile ilgili olarak, "Bu zaten milletimizin istediği birşeydir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesini değerlendiren AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, "Bugün tarihi bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kuruluna Başkanlık edecekler. Bu zaten milletimizin de istediği birşeydir. 10 Ağustos seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımızın aktif bir Cumhurbaşkanı olacağı ve Bakanlar Kuruluna da gerektiğinde başkanlık edebileceği ifade edilmişti. Bunun üzerine bir seçim kampanyası inşa edilmişti. Ondan sonra da vatandaşlarımız çok yüksek bir oy oranı ile sayın Cumhurbaşkanımızı köşke taşıdılar. Halkımızın da isteği bu yöndeydi" diye konuştu.
Bakır ayrıca, "Ben bu duruma normal bir süreç olarak bakıyorum. Daha evvelde zaten olmamış bir şey değil. Daha evvel Turgut Özal bunu yapmıştı. Halkımızın, milletimizin istediği olmuştur. Milletimiz sayın Cumhurbaşkanımızı zaman zaman Bakanlar Kurulunu toplamasını zaten bilerek, isteyerek ona oy verdiler. Cumhurbaşkanımız bunu gerçekleştiriyor. Hizmetlerin daha koordinasyon içerisinde yürümesi aslında iyi diyaloğa ve karşılıklı istişareye bağlı diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.