AK PARTİ, MAHALLE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

AK PARTİ, MAHALLE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, mahalle başkanlarıyla bir araya gelerek yemek yedi.
İsmailbey Konağında gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ile Beyçelebi, İsfandiyar, Atabeygazi, Hisarardı ve Yavuz Selim Mahallesi başkanları ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.
Son 4-5 yıl içerisinde Kastamonu’da güzel ve başarılı çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, “Mahalle ve köy teşkilatlarının oluşturulmasıyla, çok ciddi mesafeler kat ettik. Son yerel seçimlerde de mahalle teşkilatlarımızı büyük başarısı bulunuyor. Mahalle teşkilatlarının iyi çalışmasıyla yerel seçimlerden zaferle çıktık” dedi.
Mahalle teşkilatlarının kendilerinin göz ve kulağı olduğunu belirten Gülşen, “Bizim, mahallelerimizde elimiz ayağımız mahalle teşkilatlarımızıdır. Hem ülkemizin, hem ilimizin hem de ilçemizin yönetimlerinde mahalle teşkilatları çok önem taşıyor. Vazifelerimizi doğru yaparsak başarılı olmama gibi bir durumumuz olmaz” diye konuştu.
“Oy kullanmak kadar sandığa hakim olmakta önem taşıyor” diyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bu yüzden sandıklarımıza ve oylarımıza sahip çıkmak gerekiyor. Bundan da mahalle teşkilatları büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.
Her zaman mahalle teşkilatlarının yanında olduklarını ve desteklediklerini vurgulayan Babaş, “Mahallenizde olan her türlü sorun, problem, sorunlu kişiler, bunları bize bildirin. Bunları mahalledeki teşkilatlarımızın takip etmesi gerekiyor. Bu sorunlar bizlere iletildiği zaman çözümü noktasında da bizler, gerekeni yaparız. Mahallelerimizden gelen her türlü talebimizi değerlendiriyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla kısa zamanda da sorunları çözmeye çalışıyoruz. Mahallenizde olanları en iyi bilenler sizlersiniz. Bizler, sizler kadar bunları bilemeyiz. Yanınızdaki komşunuzun ne durumda olduğunu biz, bilemeyiz. Mahallenizdeki fakiri veya aç olanı veya üşüyeni, bizler bilemeyebiliriz. Bu yüzden sizlerin, mahallenizde etkin olmanızı istiyoruz” dedi.
En çok taleplerin başında istihdamın geldiğini vurgulayan Başkan Babaş, “Bu yüzden Belediyemiz bünyesinde istihdam ve kariyer merkezi kurduk. İŞKUR ile protokol yaptık. Ben, en çok istihdam ile uğraşıyorum. Bana, belediye ile ilgili hiç kimse gelmiyor. Belediye hizmetlerinden herkes memnun. Fakat iş için gelen çok. Günde 100’e yakın insanla konuşuyorum, bunların 99’u bizlerden is istiyor. İş isteyenin başımızın üzerinde yeri var. Çalışmak istiyor. Ekmek parası kazanmak istiyor. Bizlerde, imkanlarımız ölçüsünde iş isteyenlere iş bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Mahalle teşkilatlarından bazı taleplerde bulunan Tahsin Babaş, birimlere ilettikleri sorunların çözümünü bulamadıkları zaman kendisine kadar gelinmesini istedi.
Mahalle başkanlarına yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler veren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, “Mahalle teşkilatlarımızla toplanmamızın sebebi, neler yapabiliriz, nerede eksikliklerimiz var, bunları istişare ediyoruz. Ayrıca bu toplantılarla tanışma ve kaynaşma imkanı da bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Muhtarlara yönelik toplantılarda düzenlediklerine dikkat çeken Ahmet Namlı, “Son olarak Kaşçılar bölgesi muhtarlarıyla bir araya geleceğiz. Bu toplantıların amacıda, Mart ayında İl Özel İdaresi ve KÖYDES’in yatırım programı belli oluyor. Bu toplantılar sayesinde hangi köyün hangi eksiğinin olduğunu tespit ediyoruz. Biz, bunları bilmeden Mart ayına geldiğimiz zaman hiçbir şey yapamayacaktık. Düzgün ve sağlıklı bir veri tabanı olmadan sağlıksız bir program olacaktı. Ama şimdi, bu yaptığımız toplantılar sayesinde elimizde sağlıklı bir veri var, bu yönde de çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.
Muhtarlara yapılan toplantıların seçim çalışması olmadığını vurgulayan Namlı, şöyle konuştu: “AK Parti, hiçbir zaman seçim odaklı bir çalışma yapmadı. Biz, her zaman hizmet odaklı çalışmalar yaptık. Seçime 3 ay kala yapılan çalışmadan hiçbir zaman hayır gelmez. Çünkü biz, daha önce 3 ay kala yaptığımız seçim çalışmalarıyla belediyeyi kazanamadık. Bunu gördük. Ama bizler, 3 yıl boyunca yaptığımız çalışmalar sonucunda belediyeyi AK Parti ile buluşturduk. Belediye seçimleri bittikten hemen sonra genel seçimler için çalışmaya başladık. Bizim çalışmalarımız hiçbir zaman bitmiyor. Biri bitince diğerine başlıyoruz”