AK Parti'de Seçim Sonrası İlk MYK Yarın

AK Parti'de Seçim Sonrası İlk MYK Yarın
Dün gerçekleştirilen yerel seçimlerden istediği sonucu alamayan ve 1. parti olma özelliğini CHP'ye kaptıran AK Parti seçim sonrası ilk MYK'sını yarın toplayacak.

Seçimin ardından AK Parti ilk Merkez Yürütme Kurulu toplantısını yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek. Erdoğan, dün gece balkon konuşmasında "31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız" sözleriyle sinyalini verdiği seçim değerlendirmesi yapılacak. Kulislere göre AK Parti içerisinde tepkiler özellikle 6 isim üzerinde yoğunlaşıyor.

Seçim sonrası AK Parti'nin toplanacak ilk MYK'da başarısız seçim sonuçlarından sorumlu tutulan 6 ismi masaya yatırılacak. Bu isimler AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe.

Seçin Sonrası AK Parti'de İlk MYK

Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimlerinde sandık başına giderek yerel yöneticilerini seçmek için oy kullandı. Seçim, beklenmedik sonuçlarla sonuçlandı ve AK Parti'nin umduğunu bulamadığı bir tablo ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yarın toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, yerel seçim sonuçları ana gündem maddesi olacak ve sandıktan çıkan sonuçlar detaylı bir şekilde ele alınacak.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilecek MYK toplantısında, önceki seçimlerle il il, ilçe ilçe karşılaştırmalar yapılacak. Bu bağlamda, Yerel Yönetimler, Seçim İşleri ve Teşkilat başkanlıklarının sunum yapması bekleniyor. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündem ve toplantı hakkında açıklama yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu Gerilemenin Sebeplerini̇ Masaya Yatıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında şunları ifade etti: " Tabi ki siyasi partiler kendi bünyesinde seçim sonuçlarını değerlendireceklerdir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Tabi ki yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız."

Mynet'in yaptığı habere göre, AK Parti çevrelerinde başarısız seçim sonuçlarından sorumlu tutulan 6 isim bulunuyor. Bu isimlerin yarınki MYK toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Tepkinin odağındaki isimler şöyle:

  • AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen,
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir
  • AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe