Ak Parti’li Doktor Vekil Kavuncu Beyaz Önlük Giydi, Hastaları Dinledi

Ak Parti’li Doktor Vekil Kavuncu Beyaz Önlük Giydi, Hastaları Dinledi

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tavşanlı Devlet Hastanesi’nde doktor önlüğü giyerek tam gün mesai yaptı. Sabah mesai başlaması ile birlikte idari personel ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kavuncu, yeni hastane ile birlikte hangi kazanımların gerçekleştiğini ve halkın beklentilerini anlattığı konuşmasında ayrıca hastane yöneticilerine yüksek bir hedef gösterdi.
Kavuncu, “Tavşanlı halkının heyecanla beklediği yeni hastanemiz hizmete girmiştir. Ünitelerin tamamının açılması ile birlikte açılışını da yapacağız. Hastanemiz bugün hastalara sağladığı otelcilik hizmeti açısından çevre illerde bulunan hastanelerin belki de en önde geleni olmuştur. Acil Servis, ameliyathaneler ve yoğun bakım üniteleri göz önüne alındığında bugün bir Tıp Fakültesi Hastanesinden geri kalır yönü olmadığı görülecektir. Hastanemizin yapımı süresince başhekimimiz ile yakın temasımızı sürdürdük. Bu sayede Pnömotik transfer sistemi gibi yeni teknolojileri projeye ilave etme şansımız doğdu. Ayrıca hastanemize pek çok yeni tıbbi cihazı kazandırdık. Kemik ölçüm cihazı, mamografi, C kollu ameliyathane röntgeni, dijital röntgen cihazı, ultrason, biyokimya kan analizi cihazı, yeni monitör ve ventilatörler, cerrahi laparoskopi setleri bunların arasında sayılabilir. Ayrıca yepyeni bir MRI cihazı geldi, şu anda deneme çekimleri yapılıyor. 10 güne kadar hizmete girmesini bekliyoruz. Sağlık personeli ve doktor açısından da hastanemizi destekledik. Son mecburi hizmet kurasında 8 pratisyen, 5 uzman olmak üzere 13 doktor birden göreve başladı. Hastanede bugün için şirket elemanları dahil 680 kişi çalışıyor” dedi.
Daha sonra Kavuncu doktor önlüklerini giyerek polikliniklerde hastaların yanına giderek sorunlarını dinledi.
Milletvekillerini doktor önlüğü ile karşılarında gören hastalar ilk anda şaşırsalar da daha sonra bazıları muayene olmak ve ellerindeki tetkikleri göstermek istediler. Kavuncu, “Meslekte 25. Yılını doldurmuş bir hekim olarak doktor önlüğüne ve hastalara hiç yabancı olmadığını, hastaların da kendilerine bu şekilde daha yakın hissederek sorun ve taleplerini daha rahat aktardıklarını belirtti.
Öğle arasında ise hastane mescidinin hizmete girmesi dolayısıyla bir tören gerçekleştirildi.
Mesai sonrasında doktorlar ve tıbbi sekreterlerle iki ayrı toplantı daha gerçekleştiren Kavuncu yeni doktorlarla tanıştı. Tıbbi hizmetlerin daha iyi yürütülmesi için yapılan önerileri dinledi, talepleri aldı.(EFE)