Ak Parti’li Dümen Basın Toplantısı Düzenledi

Ak Parti’li Dümen Basın Toplantısı Düzenledi

AK Parti Amasya Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen, “Şu anda 2001 öncesini bilmeyen bir nesil geliyor” dedi.
AK Parti iktidarı öncesi ülkenin siyasi ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu, son seçimlerde ilk defa oy kullanan 18 yaşındaki seçmenlerin ve izleyen yaştakilerin o dönemde çocukluk çağlarını yaşadıklarına değinen Bilal Dümen, “Bugün 18 yaşında oy kullanan arkadaşlarımız o gün 8-9 yaşlarındaydılar. Yani ülkenin 2001 öncesini ve 2001 sonrasını biz bilen bir grubuz. Yaş itibariyle öncesini ve sonrasını bilen bir ekibiz. Ama şu anda 2001 öncesini bilmeyen bir nesil geliyor. Böyle de bir gerçek var” diye konuştu.
Geçen ay yapılan kongrenin ardından yeniden şekillenen merkez ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında üniversite öğrencilerinin başörtüsüyle derslere girmesinin Ak Parti iktidarı döneminde sağlandığını anımsatan Dümen, “Ülkede öyle enteresan şeyler vardı ki insanlar fakülte önlerinde eşarp bağlayıp eşarp çözüyorlardı. Ne oldu şimdi? Ülke mi battı? Yani eşarplılar giriyor. Bizim yönetimimizde iki tane bayan arkadaşımız var. İkisi de başkan yardımcısı. İkisinin de başı açık. Biz kabullendik, sıkıntı yok. Bizim evdeki eşlerimizin de bunlardan farkı yok. Ama tabi bunu 2001’de anlatmak zordu insanlara. Böyle bir örümcek kafalılık vardı. Bu tarafı örümcek kafalı gibi gösteren ama kendi kafaları örümcekten görünmeyen bir topluluk vardı. Odalarda insanları güya terapi ediyorlardı. Yani ikna odaları. Halbuki bu ikna odaları bu ülke insanının hücreleriydi. Yani o odalarda insanları daha kötü noktaya götürüyorlardı” şeklinde konuştu.
AK Parti döneminde Amasya’da da eğitim, ulaşım, sağlık, tarım ve belediyecilik hizmetleri gibi alanlarda önemli yatırımlar yapıldığını anlatan Dümen, parti yöneticilerden ve partililerden bunları genç seçmenlere ve vatandaşlara hatırlatıp anlatmalarını istedi.