Ak Parti’li Gökhan Ökten; "kongrede Aday Değilim"

Ak Parti’li Gökhan Ökten; "kongrede Aday Değilim"

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti’nin 5. Olağan Kongre takvimi içerisinde gerçekleştirilecek olan Efeler 1. Olağan Kongresinde başkan adayı olmayacağını açıkladı.
AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına AK Parti Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve ilçe yöneticileri katıldı. 31 Aralık 2014’e kadar Aydın’ın tüm ilçelerinde kongrelerin tamamlanacağını ifade eden Ökten, "Henüz ne ilçe kongrelerinin ne de il kongrelerinin tarihleri kesin olarak belli değil. Ancak en geç 31 Aralık 2014’e kadar tüm ilçe kongrelerimizi, 22 Şubat 2015’e kadar da il kongremizi yapmayı hedefliyoruz. Tüm ilçelerimizde de 19 Ekim 2014 Pazar günü de delege seçimlerimiz gerçekleştirilecek" dedi.
"ADAY DEĞİLİM"
Aydın’ın 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerin ardından büyükşehir statüsü kazanmasından sonra Efeler adı altında kurulan yeni ilçenin başkanlığını yürüten Ökten, "Partimizin 5’inci, Efeler ilçemizin de 1’inci olağan kongresinde başkanlık için aday olmayacağım. Geçmiş dönemlerde Efeler ilçe başkanlığından istifa edeceğim yönünde açıklamalar basında yer almıştı. Yaptığım görüşmeler sonrasında kongreye kadar görevimin başında kalmaya karar verdim. Ancak yapılacak olağan kongrede aday değilim. AK Parti olarak geniş ve güçlü bir partiyiz. Elbet bu görevi layıkıyla yapacak olan arkadaşlarımız aramızdan çıkacaktır. Şu an itibariyle ne Efeler ilçe başkanlığına, ne Aydın il başkanlığına ne de 2015’de yapılacak olan genel seçimlerde Aydın milletvekilliğine aday olma gibi bir durumum söz konusu değildir. Önümüzdeki süreç ne gösterir bilinmez ama, şimdilik böyle bir düşüncem yok" şeklinde konuştu.
TEK LİSTEYLE SEÇİME GİDİLMESİNE DESTEK VERDİ
Ökten, AK Parti Genel Merkezi’nin aldığı karar ile tüm il ve ilçe kongrelerinde tek liste ile seçime gidilmesinin doğru bir karar olduğunu kaydederek, "Şu ana kadar AK Parti’de 2 tane kongreye çıktım. Her iki kongrede de başka adaylarla yarıştım. Oradaki yarış parti içi demokrasiden çıkıyor. Kongreler kırgınlıkların, küskünlüklerin, parçalanmaların yaşandığı bir tarih oluyor.Seçim sonrası diğer rakip ekip yada ekiplerle bir araya gelmek isteseniz de arada hep bir sorun yaşanıyor. Partimiz için en sağlıklısı tek adayla seçime gitmek olacak" diye konuşarak kongrelerin AK Parti’ye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.