Ak Partili Işik’tan Eğitime Destek

Ak Partili Işik’tan Eğitime Destek

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, İlci Holding tarafından yapımına başlanan ve firmanın iflas etmesi nedeniyle yarım kalan okul inşaatı için 2 milyon 779 bin TL kaynak aktardı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İlci Holding tarafından yaptırılacak olan 19 derslikli Merkez Kız İmam Hatip Lisesi inşaatına 2013 yılında başlandığını hatırlattı. İnşaatın yüzde 20’lik kısmına tekabül eden 400 bin TL’nin İlci Holding tarafından daha önce verildiğini ifade eden Cevdet Arslan, ilgili firmanın iflasını kamuoyuna deklare etmesiyle inşaat çalışmalarının durdurulduğunu belirtti. İlci Holding’le müdürlük ve bakanlık nezdinde yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını dile getiren Arslan; "Konu Milletvekilimiz Sayın Faruk Işık’a ve Valimiz Sayın Vedat Büyükersoy’a intikal ettirildi. Kız İmam Hatip Lisesi inşaat binamızın tamamlanabilmesi için yoğun bir çaba ve emek sarf eden Milletvekilimiz Sayın Faruk Işık tarafından yarım kalan inşaat binamız için 2 milyon 779 bin TL civarında para çıkarılıp Muş İl Özel İdaresi hesabına yatırılmıştır" ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Işık’ın, eğitim anlamında çok büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Arslan; "İlimizin eğitimi söz konusu olunca her türlü fedakarlığı gösteren, özellikle ilimizde son yıllarda yapılan birçok derslik, pansiyon binaları, spor salonları gibi yapılar ve ilimizin yapım ve onarım bütçesinin ülkemizde ilk üç sırada pay almasında büyük katkıları bulunan vekilimize çok teşekkür ediyoruz. Kendilerinin imam hatip lisesi mezunu olması, imam hatip okullarının hassasiyeti açısından daha çok önem arz etmektedir. İmam hatip okulları ile ilgili bir sorun veya istek ulaştığında geri çevirmeyen, derhal çözmesi takdire şayandır. Yine ilimizde yapılan birçok imam hatip ortaokulu ve imam hatip liselerinin açılmasında inanılmaz derecede efor sarf eden vekilimize il olarak minnettarız. 2015 Devlet Yatırım Programı’na alınacak olan imam hatip liseleri, Anadolu liseleri, meslek liseleri ve atölyeleri ile 2015 İl Yatırım Programı’na alınan imam hatip ortaokulu, ilkokulları, anaokulları için her defasında arayıp yatırımların hangi aşamada olduğunu soran, bilgi edinen ve konunun takipçisi olan vekilimize ayrıca teşekkür edip, yüksek hassasiyetlerinden dolayı Allah yar ve yardımcısı olsun" dedi.