Akdeniz Belediyesi Meclisi 2. Birleşimini Gerçekleştirdi

Akdeniz Belediyesi Meclisi 2. Birleşimini Gerçekleştirdi

Mersin’in merkez Akdeniz Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısı 2. birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda komisyonlardan gelen konular görüşülürken, belediyenin 2015 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçesi ile 2015-2019 Yılı Stratejik Planı kabul edildi, ayrıca Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yönetmeliği yürürlüğe girdi.
Akdeniz Belediye Meclisi, 2014 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısı 2’nci birleşimini gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk Başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri kabul edildi. Gündemin 3’üncü maddesinde yer alan, belediye meclis başkanı ve üyelerine 2015 yılında meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı miktarının tespitini içeren Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi. Buna göre, meclis üyelerine ödenecek günlük huzur hakkı miktarı, belediye başkanı maaşının günlük tutarının 1/3’ü oranında olacak.
Bir sonraki gündem maddesinde bulunan, 2015-2019 Yılı Stratejik Planını içeren İmar, Çevre, Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür, Kadın Erkek Eşitliği ile Gençlik-Spor ve Sağlık Komisyonları Raporu oybirliği ile kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yine belediyenin 2015 Mali Yılı Performans Programını içeren Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, meclis üyeleri tarafından onaylandı. Gündemin 6’ncı maddesinde yar alan, 2015 Mali Yılı Bütçesini içeren Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, oybirliği ile kabul edildi. Buna göre, Akdeniz Belediyesi’nin 2015 mali yılı gelir gider tahmini bütçesi 105 milyon TL oldu. Belediye zabıta memurlarına 2015 yıl için uygulanacak fazla mesai ücretinin tespitini içeren Plan ve Bütçe Komisyon Raporu da görüşülerek onaylandı. Gündemin 8. maddesinde yer alan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğindeki değişiklikleri içeren Eğitim ve Kültür ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonları raporları oybirliği ile kabul edildi.