Akkuyu Nükleer’den ’aile İçi İletişim’ Konferansı

Akkuyu Nükleer’den ’aile İçi İletişim’ Konferansı

Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Yazar Fatih Akbaba, eşlerle birlikte aslında ailelerin de evlendiğini, bu nedenle çiftlerin ailelerini bilgilendirmelerinin, uzun soluklu bir evlilik için önemli olduğunu söyledi.
Akkuyu Nükleer, Gülnar Kaymakamlığı işbirliğiyle, ’Aile İçi İletişim’ konferansı düzenledi. Gülnar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen konferansa, Kaymakam İsmail Pendik, Gülnar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Yılmaz, Sulh Hukuk Hakimi Gülse Tor, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Gurgut, Akkuyu Nükleer A.Ş. Devlet İlişkileri Müdürü Tahir Agayev ve Akkuyu Nükleer A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfü Sarıcı’nın yanı sıra Gülnar ve Büyükeceli’den yaklaşık 600 kişi katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Gülnar Kaymakamı Pendik, Akkuyu Nükleer A.Ş. ile birlikte düzenledikleri konferansın, ailenin toplumun temeli olması dolayısıyla önem taşıdığını kaydetti. Sevgi, saygı ve fedakarlığın en zirve kurumunun aile olduğunu belirten Pendik, “Aileyi geliştirip, yaşatmak hepimizin üzerine düşen en büyük vazifedir. Bu vazifeyi bir nebze olsun yerine getirmek için sorumluluk bilinciyle hareket ederek bu etkinliği düzenliyoruz. Ülkemizin iletişim alanında en etkin uzmanlarından biri olan Fatih Akbaba’ya, ilçemize teşrifleri ve Akkuyu Nükleer’e böyle bir çalışmada imzasının olmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Akkuyu Nükleer A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Lütfi Sarıcı da ailenin, toplumun bütünleşmesini sağlayan, aynı zamanda toplumu geleceğe taşıyan en küçük ama en etkili birim olduğunu vurguladı. Bazı sosyologların, Türkiye’deki krizlerin kolay aşılmasının ve ciddi toplumsal kaoslarının olmamasını, güçlü Türk aile yapısına bağladığını hatırlatan Sarıcı, “Aile içi iletişim, aile bireylerinin karşılıklı saygı, hak ve sorumluluk işbirliğine dayalı bir etkileşim ilişkisidir. İletişim aile içerisinde başlar ve ailedeki iletişim, tüm topumu etkiler” diye konuştu.
Sarıcı, çocukların iyi bir gelişme gösterebilmeleri için, aile içerisinde çocuklarla iletişim kurulmasının önemine işaret ederek şöyle devam etti; "Çocuklarımızın aydınlık yarınlara hazır olması bizlere bağlı. Bugün bu amaçla bir araya geldik. Türkiye’nin yeni
enerjisine imza atacak olan ve ilk Nükleer Güç Santrali’ni gerçekleştirecek olan Akkuyu Nükleer A.Ş., bu coğrafyaya saygılı ve bölgede yaşayan halkımıza karşı sosyal sorumluluğunun da bilincinde olan bir şirkettir. Çok yakında bu bölgede birlikte büyük bir aile olacağız. Aile olma bilinciyle hep birlikte yaşamı paylaşacağız."
"EVLENİRKEN AİLELERİNİZİ YOK SAYMAYIN"
Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Yazar Fatih Akbaba ise katılımcılara, ’Aile İçi İletişim’ konusunda bilgiler verdi. Evlilik öncesinde, ailelerin bilgilendirilmesinin önemini vurgulayan Akbaba, “Aslında çiftler evlendiğinde, aynı zamanda aileler de evlenir. Büyük bir yapı oluşur. Bu nedenle evlilik düşünen çiftlerin, aileleri ile birlikte hareket etmesi, onları yok saymamaları, bu birlikteliklerin uzun soluklu olması açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Akbaba, evliliğin bir ‘fikir ortaklığı’ olduğunu belirterek, insanların her konuda aynı düşünemeyeceğini, bu nedenle önemli olanın ortak karar mekanizması oluşturmak olduğunu söyledi. Ev içerisindeki saygı ve sevgi çerçevesindeki yaklaşımların, sorunların aşılmasına yardımcı olduğunu anlatan Akbaba, “Erkeklerin, eşlerine sadece ev hanımı olarak yaklaşmaması, ortak bir hayat kurduklarının farkında olmaları gerekiyor. Öte yandan, özellikle erkeklerin işlerini, evlerine taşımamaları çok önemli. İşe gösterilen özeni, eşinize ve ailenize gösterin” dedi.
“ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN”
Yazar Akbaba, çocukların, bir ailenin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti; "Aile içerisindeki pozitif enerji, çocukların moraline ve en önemlisi onların gelişimine yansır. Özellikle ailelerin, çocuklarına yaklaşımındaki bazı yanlışlıklar var. Bunların başında işe fazla zaman ayırma geliyor. Çocuğunuza zaman ayırın, bu asla boş geçen zaman değildir. Dikkatinizi muhakkak onlara yoğunlaştırın. Tutarlı olup, doğruyu bulmasına yardımcı olurken aynı zamanda da başka çocuklarla mukayese etmemeye çalışın."