Aksaray’da 10 Bin 546 Yeni Öğrenci

Aksaray’da 10 Bin 546 Yeni Öğrenci

Aksaray’da 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlamasına az bir zaman kala İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlık çalışmaları hızlandırılırken, bu yıl Aksaray genelinde toplam 10 bin 546 öğrenci 1. sınıfa başlayacak.
Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray’ın akademik başarısını istenilen başarılı seviyeye çıkarmak için var güçleri ile çalışacaklarını belirterek, bunun için 2 önemli çalışma üzerinde durduklarını kaydetti. Ahlaki yozlaşmanın had safhada olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Kartal, öncelikle öğrencilere manevi ve ahlaki değerleri aşılayacaklarını kaydetti. Bununla birlikte okul müdürleri ve öğretmenler üzerinde çalışacaklarını vurgulayan Kartal, “Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz eğitimdeki en önemli unsurlardır. Onlar olmazsa, onlar istemezse eğitimde asla istenilen noktaya ulaşamaz, çocuklarımızı eğitemeyiz. Bu nedenle okul müdürü ve öğretmenlerimize ciddi anlamda özen gösteriyoruz. Onları motive edip morallerini her zaman yüksek tutmamız lazım ki, çocuklarımıza daha iyi bir eğitim verebilsinler. Bu iki çalışma ön planda tutularak eğitim öğretim yılına başlayacağız inşallah” dedi.
Aksaray’da yaklaşık 5 bin 500 öğretmen olduğunu da sözlerine ekleyen Milli Eğitim Müdürü Kartal, “Aksaray merkezde 8 bin 41, Ortaköy ilçesinde 722, Ağaçören ilçesinde 174, Eskil ilçesinde 748, Gülağaç ilçesinde 477, Güzelyurt ilçesinde 298 ve Sarıyahşi ilçesinde 86 olmak üzere toplam 10 bin 546 minik öğrencimiz bu yıl 1. sınıftan eğitim öğretime başlayacak” şeklinde konuştu.