Aksaray’dan 170 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Uğurlandı

Aksaray’dan 170 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Uğurlandı

Aksaray’da 2007 yılında kayıt yaptıran ve bu sürede hacca gitmek için bekleyen 170 hacı adayı, düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.
Müftülük önünde gerçekleştirilen uğurlama programına, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Bekir Gülce ve AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve hacı adayı yakınları katıldı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, hacca gidenlerden kendilerine de dua etmelerini isteyerek, “Sizlerden ufak bir ricada bulunacağım. Her şeyden tabii ki en yakınlarınıza dua ederken onlarla beraber bizlere de dua etmenizi istirham ediyorum. Bizler inşallah Allah nasip ederse, sizlere hizmet yolunda, hizmetimizi daha iyi ve sağ salim yapabilmek için, ayağımızın sabit kılınabilmesi için, doğru yolda olabilmemiz için bizlere de dua etmenizi istiyoruz. Aksaray’ımıza dua etmenizi istiyoruz. Türkiye’ye ve bütün ümmete, biliyorsunuz kan ve gözyaşının hakim olduğu topraklara da dualar etmenizi istiyoruz. Ben Allah kabul etsin diyorum” dedi.
Müftü Bekir Gülce ise, “Kur’an-ı Kerim’de Cenabı Hakk buyuruyor ki, ‘Ya İbrahim, insanları hacca davet et. Onlar uzak beldelerden akın akın binitler üzerinde, derelerden, vadilerden, deniz aşımı ülkelerden Beytullah’a koşarak gelecekler’ buyuruyor. Bu kutlu yolculuğa gidenleri günahlardan arınmak, şehrimizi temsil etmek, o kutsal bölgelerde milletimize, ülkemize, şehrimize, akrabalarımıza dua etmek üzere gönderiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hacca gidecek adaylar yakınları ile gözyaşlarıyla vedalaştı. Ardından otobüse binen hacı adayları, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.