Akut Afyonkarahisar Temsilciliğinden Miniklere “acil Durumlar Ve Deprem Bilinçlendirme” Semineri

Akut Afyonkarahisar Temsilciliğinden Miniklere “acil Durumlar Ve Deprem Bilinçlendirme” Semineri

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar gönülleri tarafından, miniklere “Acil Durumlar ve Deprem Bilinçlendirme” semineri verildi.
AKUT Afyonkarahisar ekibi seminer birimi gönüllüleri tarafından, Salim Pancar İlköğretim Okulunda ve TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulunda öğrencilere “Acil Durumlar ve Deprem Bilinçlendirme” semineri verdi. Türkiye’de deprem bilincinin artırılması ve olası afetlere hazırlıklı olunması ile ilgili etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde sürdürülen seminerde miniklere üç farklı oturumda toplam 372 öğrenci ve 35 okul görevlisine AKUT eğitmenleri Hıdır Özkan, Nesrin Uğurluoğlu ve Yüsra Naz Balamut tarafından bilgiler verildi. Gerçekleştirilen seminerle ilgili AKUT Afyonkarahisar temsilciliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Öğrencilere, AKUT Afyon tarafından deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında video ve slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verildi. Seminer sırasında deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi. Deprem sonrası hayat kurtarmada ilk bir saatin önemi vurgulanarak, bilinçli hareket etmenin deprem ve benzeri acil durumlardaki önemi vurgulandı. Minik öğrencilerimiz son derece neşeli geçtiği gözlemlenen seminerlerde, yüzde yüz gönüllülük esasına bağlı olarak, hiçbir karşılık beklemeden görev alan AKUT gönüllüsü ağabeyi ve ablalarını yakından tanıma şansı buldu. Seminerler hakkında bilgi veren AKUT Afyon Eğitim Bölüm Sorumlusu Hıdır Özkan, 2015 yılında hedeflerinin Afyonkarahisar’da en az beş bin öğrenciye ‘Acil Durumlar ve Deprem Bilinçlendirme’ semineri vermek olduğunu, bunun için gerekli donanıma ve meslekleri öğretmen olan AKUT gönüllülerine sahip olduklarını ifade ettiler.”