Ali Deniz, Eğitim-bir-sen Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Ali Deniz, Eğitim-bir-sen Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Adıyaman Şube Başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Deniz, genç dinamik ve etkin bir kadroyla hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi.
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkan Adayı Ali Deniz, yaşadıkları seçim sürecini bayram havasında demokrasi şölenine dönüştüreceklerini, sendika olgusunu güçlendirerek, bütün üyelerin sesi olabileceklerine inanarak yola çıktıklarını kaydetti.
Ali Deniz, çalışanlarının sosyal, ekonomik, özlük ve kültürel haklarını uluslararası standartlara taşımayı, şeffaf ve katılımcı yönetim ilkesiyle sendika olgusunu güçlendirmek istediklerini ifade ederek, “Bütün üyelerimizin sesi olabileceğimize inanarak genç dinamik ve etkin bir kadroyla hizmet etmeyi amaçlamaktayız. Biz, sendikanın, üyelerinin işveren karşısındaki iradesi olduğuna inanıyor ve bu iradenin değişim ve gelişime açık bir yönetim tarzıyla yönetilebilmesinin mümkün olacağını düşünüyoruz” dedi.
Ali Deniz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hiçbir kişi, kurum ve kuruluşun payandası olmayarak, yerel sorunların yanında ulusal ve uluslararası insani meselelerde etkin bir tavır sergileyerek, eğitimde yaşanan sorunların çözümünde bütün tarafları çözümün parçası olduğu bilinciyle hareket ederek, problemleri yerinde gören ve anında müdahale refleksine sahip, bütün eğitim çalışanlarının hak ettiği itibarı tekrardan kazandıracağımıza inanarak, çalışma hayatında kadının etkisini ve etkinliğini arttıran bir politikayla, üyelerinin her adımdan haberdar olduğu, Mehmetlerin, Akiflerin, İnanların sendikası olarak, haksızlığa uğrayan üyeleri için tüm mekanizmalarını seferber edebilecek donanıma sahip olduğumuza inanıyoruz.
İlimizin eğitimde hak ettiği seviyeye ulaşması için sendika olarak gerekli tüm sorumluluğu alacaklarını ve üzerine düşen görevleri paydaşlarıyla birlikte fedakârca yapmaktan da kaçınmayacağız.
Üyelerinin her türlü hukuki sorunun çözümünde yardımcı olacak hukuk bürosu oluşturmak, Üniversite öğrencilerine sendikamızı tanıtacak, konferans ve paneller düzenleyeceğiz. Üyelerimize yönelik projelerle Avrupa ülkelerindeki sendikacılık anlayışı gözlemlenerek çeşitli alanlarda karşılaştırmalar yapılarak tecrübeler kazandırmaya çalışacağız.
Sendika iradesi, payanda olmadan, insani meselelere duyarlı, bütün tarafları dinleyen, müdahale refleksine sahip, itibarı olan, kadının etkinliğini arttıran ve herkesin haberdar olduğu yenilikçi, genç ve dinamik bir yapıya sahibiz.”