Aliağa Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu Yapıldı

Aliağa Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurulu Yapıldı

Aliağa Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2014 olağan mali genel kurul toplantısını yaptı.
Türkiye Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkan Vekili ve İzmir Birliği Genel Başkanı Selahaddin Hünü’nün Divan Başkanlığı’na seçildiği genel kurul, Aliağa Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında, Birlik Genel Koordinatörü Sebahattin İspir, Aliağa Şoförler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağa Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Servis Otobüs Kooperatifi Başkanı Süleyman Aktoprak, 39 No’lu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Gök, bölge oda başkanları yer aldı.
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Adal Altay, kurulda yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:
"2014 yılında paramız biraz kısıtlı geldi. Kredileri uzun süre bekleyen arkadaşlarımız oldu ancak bu bizden kaynaklanan bir durum değildi. Para gelmedikten sonra biz ne verelim. Taksitlendirme yaptığımız 23 kişiden 5’i ödemesini yaptı. 83 milyar civarında ödenmeyen taksit ücretleri var. Buradan ödemelerini yapmayan esnafa sesleniyorum, 1 ay daha geçerse taksitlendirmeniz iptal olacak. Avukatlara yem olmayalım. İcraya verilen dosyalara karşıyım ama bu gibi durumlarda mecbur kalıyoruz. Aldığınız krediyi ödeyebileceğiniz şekilde alın. Ne biz zor durumda kalalım ne de siz üzülün. 2014 yılında 8 milyon TL geri ödenen senetlerden ödeme yaptık. 4,5 milyon devletten gelen kredimiz var ancak bu miktar yetersiz kaldı. Emeği geçenlerden Merkez Birliği’ne, Bölge Birliği Başkanı’na, Türkiye Halk Bankası’na teşekkürlerimi sunarak, mali genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.’"
Yönetime ait faaliyet ve bütçelerin okunmasının ardından, Adal Altay’ın başkanlığındaki kooperatif, 2014 mali faaliyetleri ile güvenoyu aldı. Genel kurula, 561 üyeden 134’ü katılım sağladı.