Almanya’dan Anlamlı Yardım

Almanya’dan Anlamlı Yardım

ANKARA (İHA) – Yardım Kanatları İnsani Yardım Kuruluşu Başkanı Frank Franke, “Siz Suriyelileri ‘misafir’ olarak adlandırıyorsunuz. Bu da dostluğu ve misafirperverliği gösteriyor. 2012 yılında Türkiye’de 44 bin Suriyeli vardı. Şu anda ülkenizde 1,5 milyon Suriyeli var. Şu ana kadar 4 milyar dolar civarında para harcadınız. Bu rakam önemli bir rakam” dedi.
Almanya Büyükleçiliği’nde ‘Wings of Help/Luftfahrt ohne Grenzen e.V.’ (Yardım Kanatları) İnsani Yardım Kuruluşu Başkanı Frank Franke, Kuzey Irak’a yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi. Franke, sivil toplum kuruluş olduklarını söyleyerek, AFAD ve Kızılay ile birlikte çalıştıklarını kaydetti. Türkiye’de Suriyelilere mülteci denmediğine dikkat çeken Franke, “Siz Suriyelileri ‘misafir’ olarak adlandırıyorsunuz. Bu da dostluğu ve misafirperverliği gösteriyor. 2012 yılında Türkiye’de 44 bin Suriyeli vardı. Şu anda ülkenizde 1,5 milyon Suriyeli var. Şu ana kadar 4 milyar dolar civarında para harcadınız. Bu rakam önemli bir rakam” dedi.
30 büyük TIR, 4 kargo uçağına sahip olduklarını belirten Franke, Avrupa’da 7 ülkede çalıştıklarını söyledi. Franke, on kamyonun Ekim ayında Suriye’ye gideceğini açıkladı. Franke, “Kuzey Irak’ta bağlantılarımız var. En büyük bağlantımız AFAD, Irak Kızılayı, Erbil Belediye Başkanı Koçer” şeklinde konuştu.
Alman halkının yardımları önemsediğini belirten Franke, “Çocuklara ve yetişkinlere yardım ediyoruz. Gençlerle birlikte kutuları paketledik. 7 TIR kutu paketlendi. 5 TIR Türkiye’de. 2 TIR gümrükte bekliyor. 2 TIR Ankara’dan Gaziantep’e bugün hareket edecek. TIR’lar Habur’dan geçecekler” diye konuştu.