Altınordu Belediyesi Yeni Binası İhale Edildi

Altınordu Belediyesi Yeni Binası İhale Edildi

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesi hizmet binasının yapım işinin bugün ihaleye çıktığını belirterek, Eylül ayında yeni binaya geçeceklerini söyledi.
Cumartesi pazarının bulunduğu yerde inşa edilecek yeni belediye binasının 7 milyon liraya ihaleye çıktığını belirten Başkan Tekintaş, kapsamlı bir kompleks inşa edeceklerini söyledi. Cumartesi pazarının üzerinde 90 dükkanlık bir pasaj oluşturacaklarını, bu pasajda kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılması düşünülen Çarşamba Pazarı’ndaki Yeni Çarşı esnafı ile Rus Pazarı esnafını taşıyacaklarını kaydetti.
Tekintaş, “Ayrıca Cumartesi Pazarı’ndaki oto parkın üzerine 2 kat daha ilave yaparak belediye hizmet binası ile bayan kardeşlerimize söz verdiğimiz bir projeyi de bu alanda hayata geçireceğiz. Buradan sadece bayan vatandaşlarımız istifade edeceği, mesleki kurslar, sportif faaliyetler, günlük zaman geçirecekleri mekanlar yapılacak” dedi.
Tekintaş, belediye hizmetlerinin değişik binalarda hizmet verdiğini de hatırlatarak, “7 milyon TL’lik bu yatırım hayata geçtikten sonra Belediye binası 4 bin 600 metrekare, 1200 metrekare bayan kardeşlerimiz için geliştireceğimiz proje, 3000 bin metrekarelik bir pasaj alt katta ise 3 bin metrekarelik bir pazar yeri en altta da 4 bin 500 metrekarelik bir otoparkın olduğu bir kompleksi gerçekleştirmiş olacağız. Hizmetin tamamını tek yerde toplamak istiyoruz. Şuan parçalı yerde hizmet veriyoruz. Milletimize eziyet oluyor. Bu eziyeti Eylül ayı gibi sonlandıracağız” diye konuştu.