Amasya Üniversitesi’nde Akademik Yıl Açılış Dersi 20 Ekim’de

Amasya Üniversitesi’nde Akademik Yıl Açılış Dersi 20 Ekim’de

Amasya Üniversitesi’nde 2014-2015 akademik yılı açılış töreninin 20 Ekim 2014 Pazartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.
Yeni akademik yıla 84 aktif programda 14 bine yakın öğrenciyle birlikte başladıklarını ifade eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Üniversitemiz ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının yanı sıra hayat boyu öğrenmenin tüm süreçlerinde de akademik faaliyetler sürdürerek istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Bilimle, halkla, sanatla bütünleşmeyi hedefleyen üniversitemizin bünyesinde 7 fakülte, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 2 enstitü ile 5 araştırma-uygulama merkezi bulunmaktadır.Üniversitemizin akademik ve fiziki olarak büyümesini destekleyen tüm iç ve dış paydaşlarıyla birlikte başarılarımızın devamı için 2014-2015 akademik yılında da çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
Prof. Dr. Orbay, "Yeni akademik yıla, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı’nın ’Kültür ve Sanat Mirasımızı Doğru Okumak’ konulu açılış dersiyle başlıyoruz. Üniversitemizin 2014-2015 Akademik Yılı coşkusunu bizlerle paylaşmak isteyen kurumlar, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve tüm Amasyalılar törenimize davetlidir” diye konuştu.