Amasya’nın İlçelerinde Kar Tatili 1 Gün Uzatıldı

Amasya’nın İlçelerinde Kar Tatili 1 Gün Uzatıldı

Bugün il genelindeki okulların tatil olduğu Amasya’da merkez ilçe hariç olmak üzere, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü ilçelerdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı.
İlçelerdeki kamu kurumlarında engelli statüsünde çalışan tüm personelin 1 gün idari izinli sayılacağını açıklayan Amasya Valiliği, ayrıca Amasya merkez ve köylerinde taşımalı sistem ile okullarına devam eden öğrencilerin de bu tatilden faydalanacağını, bunun dışında Amasya merkez ilçe ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime devam edileceğini bildirdi.
Yoğun kar yağışının devam ettiği köylerden olan Kaleköy’de incelemeler yapan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su kaynakları açısından ülkemiz genelinde sıkıntılar yaşanmıştı. Bu kış ise yağışlar büyük artış göstermiş durumda. Önemli bir tarım şehir olan ilimizde yağan kar tarımsal verimliliği de arttıracaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın kış şartlarından etkilenmemesi için Karayolları ve İl Özel idaresi ekiplerimiz teyakkuz halinde beklemekte ve ihtiyaç duyulan bölgelere müdahale etmektedirler” dedi.
Çomaktekin, karla kaplı okul bahçesinde koruma ekibiyle birlikte fotoğraf çektirdi.