Anaokulu Öğrencileri Eğlenerek Sağlıklı Yaşam Dersi Aldı

Anaokulu Öğrencileri Eğlenerek Sağlıklı Yaşam Dersi Aldı

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesindeki Sevgi Anaokulu’nun öğrencileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte, dans ve sportif aktivitelerle sağlıklı yaşam dersi aldı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte Sevgi Anaokulu’nda bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, minik öğrencilere sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemi anlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila ve şube müdürleri ile Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, sağlıklı yaşamın temeli olan yeterli ve dengeli beslenme ile hareketliliğin önemi konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla, müzik eşliğinde düzenlenen dans ve sportif etkinliklerle, çocuklar hem eğlendi hem de sağlıklı yaşam hakkında bilgi aldı. Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün, “Ben Yemek Seçmem” projesine destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından etkinlik sonunda, narenciyenin insan sağlığı açısından önemini aşılamak amacıyla çocuklara narenciye dağıtıldı.
Etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu tür etkinliklere öncülük etmemizin amacı, geleceğimizin güvencesi olan çocukların okul öncesi dönemde sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanması ve alışkanlık haline getirilmesine katkıda bulunmak, ileriki yaşlarda beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını minimum seviyeye indirmek, çocukları hareketsiz yaşamdan uzaklaştırıp, hareketli yaşam ve spora yönlendirmek, okul öncesi dönem çocuklarının sağlıklı ve dengeli beslenmesi için ebeveynlerin bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır” dedi.