Ankara’dan Afyon’a Kardeşlik Köprüsü

Ankara’dan Afyon’a Kardeşlik Köprüsü

Yenimahalle ile Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesi kardeş belediye oldu. Kardeş belediye protokolüne Bayat ilçesinde imza koyan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Bayat Belediye Başkanı Kadir Üçer, Ankara’dan Afyon’a kardeşlik köprüsünün kurulduğunu ifade ettiler.
Belediye Başkanı Kadir Üçer’in ev sahipliğinde Bayat Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Yaşar’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, il başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Yenimahalle Belediyesi ile Bayat Belediyesi arasında gerçekleşen kardeşlik sözleşmesinin diğer belediyelere örnek olmasını dileyen Ağbaba, “Bu antlaşmanın iki belediyeye de hayırlı olmasını diliyorum. Başkan Yaşar yaptığı hizmetlerle ülke çapında konuşulan bir isimdir. Hepimizin abisidir. Biliyorum ki Yaşar, Bayat’a da ağabeylik yapacaktır. Yaptığı kültür merkezleri, havuzlar, spor kompleksleriyle başarısını sadece Ankara’da değil, Türkiye’de ispat etmiştir. Bayat’ta, Başkan Yaşar’ın sayesinde gelişecek ve güzelleşecektir. Hiç kuşkusuz en başarılı belediyeler CHP’li belediyelerdir. Başarılı olmaya da devam edeceklerdir” dedi.
Yenimahalle’de yaptığı hizmetlerden bahseden Yaşar da, yapılacak işlere öncülük edeceğini ve destek olacağını belirterek, heyecanını kaybeden bir belediye başkanının başarılı olamayacağını söyledi. Yaşar, “Her ay Bayat Belediye Başkanımız ile toplantı yapacağım. Projeleri varsa da görüşürüz, konuşuruz, deneyimlerimizi paylaşırız. Buraya güzel bir park yapacağımın sözünü de veriyorum. Elimizden gelen desteği yönetmelikler uyarınca vereceğiz” diye konuştu.
“YENİMAHALLE’NİN OKULLARI ÖZEL OKUL GİBİ”
Yaşar’ın yaptırdığı 5 yıldızlı konuk evinden ve eğitim yuvalarından bahseden Milletvekili Toptaş ise, “Başkan Yaşar, yaz tatillerinde bütün okulları temizletir. Tadilat yaptırır. Şu an Yenimahalle’nin devlet okulları özel okullarla yarışır düzeyde. 5 yıldızlı konuk eviyle de bunu sürdürdü. Eminim ki böyle başarılı bir Başkan, Bayat’a da el atarsa burası çok güzel olacaktır. Kardeşliğimizi kutluyorum” dedi.
Bayat’ı kardeş belediye seçtiğinden dolayı Yaşar’a minnettar olduklarını belirten Üçer, böyle başarılı bir belediye ile kardeş belediye olmaktan gurur duyduğunu ve başkanla omuz omuza, fikir alışverişi yaparak ilçeyi geliştireceklerini söyledi.