Arpaçay’da Öğrenci Koçluğu Projesi Hayata Geçirildi

Arpaçay’da Öğrenci Koçluğu Projesi Hayata Geçirildi

Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu’nda “Öğrenci Koçluğu” projesi hayata geçiridli.
Arpaçay YBO 8. sınıfta öğrenim gören toplam 110 öğrenciye yönelik uygulamaya konan "Öğrenci Koçluğu” projesi ile okulda görev yapan öğretmenler tarafından öğrencilerin yaşayabileceği tüm sorunların çözümünde aktif rol alınacak.
Projenin etkinliği için öğrenciler gruplar halinde ayrılırken, dönem sonuna kadar bir öğretmen 4 ile 5 öğrenciden sorumlu olacak. Akademik eğitimlerinin yanı sıra öğrenciler ailevi ve özel sorunlarını da kendinden sorumlu olan öğretmeni ile paylaşarak destek alabilecek.
Öğrenciler, koçluklarını yapan öğretmenlerine günün her saatinde ulaşabileceği projede her öğrenicinin kendini özel ve değerli hissetmesi sağlanacak. Öğrencilerin ders ve etüt saatleri dışında daha düzenli ve verimli çalışmaları, yaklaşan ara tatili daha verimli geçirmeleri, özel problemlerinin çözümü ile ikinci dönem içerisinde yapılacak olan TEOG sınavına hazırlık sürecinde öğrencilere moral, motivasyon ve psikolojik yönden destek verilecek.
Hayata geçirilen örnek proje hakkında açıklamalarda bulunan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmeleri, hedef koymaları ve mevcut potansiyelini daha iyi ve verimli kullanabilmelerine yönelik olarak gerçekleştirilen projeyle kalite grafiğinin ilçede daha üst seviyelere çekileceğini belirtti.
Erdem, özellikle yatılı okuyan öğrencilerin ilerleyen hayatlarında onlara yol haritası olacak eylem planı yapmalarına destek verecek olan öğretmenlere de bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.
Erdem, yatılı okuyan öğrencilerin kendi çocukları gibi olduğunu ve ailelerin onları kendilerine emanet ettiklerini, yatılı okulda okuyan öğrencilere yönelik bir proje olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Arpaçay Kaymakamı faruk Erdem, “Öğrenci Koçluğu” projesinden verim alınanların ilçe genelindeki tüm okullarda faaliyete geçirileceğine dikkat çekti.