Bozdoğan-28 Operasyonlarıyla 8 İlde 82 Mağara ve Sığınak İmha Edildi

Bozdoğan-28 Operasyonlarıyla 8 İlde 82 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
İçişleri Bakanlığı, terörle mücadelede kararlı adımlarını sürdürüyor. Son olarak 8 ilde gerçekleştirilen "Bozdoğan-28" operasyonlarıyla, bölücü terör örgütü mensuplarına ağır bir darbe vuruldu.

Türk güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü mensuplarının bahar aylarında kırsal alanlarda eylem hazırlığı için kullandıkları mağara ve sığınaklara ağır bir darbe vurdu.

"Bozdoğan-28" operasyonları kapsamında, 8 ilde gerçekleştirilen müdahalelerde 82 mağara, sığınak ve barınma alanı tamamen imha edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların başarıyla tamamlandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde, Jandarma Özel Harekat, Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 338 tim ile 4 bin 283 jandarma personeli, Tunceli, Şırnak, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Siirt ve Hatay'da operasyonlara katıldı. J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin de destek verdiği operasyonlar, bölgedeki terör unsurlarına büyük bir darbe indirdi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar sonucunda önemli miktarda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi. 206 kg amonyum nitrat ve C4 patlayıcı madde, 15 el yapımı patlayıcı (EYP) ve düzeneği, 859 çeşit çap ve ebatta mühimmat, 9 pompalı tüfek, ve 7 el bombası güvenlik güçlerince ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların sadece teröristleri etkisiz hale getirmekle kalmayıp, aynı zamanda terör örgütünün altyapısını da darmadağın ettiğini belirtti. Türk güvenlik güçlerinin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

teroristlere-darbe2.jpg