Narkoçelik-13 İle 194 Zanlı Yakalandı

Narkoçelik-13 İle 194 Zanlı Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen "Narkoçelik-13" operasyonunda, 194 zehir taciri güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde il jandarma komutanlıkları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonlar sonucunda 451 kilogram uyuşturucu madde ve 87 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, uyuşturucu satıcılarının aydınlık geleceğimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." dedi.

İl İl Ele Geçirilen Uyuşturucu Miktarları

Operasyonlar neticesinde, çeşitli illerde önemli miktarda uyuşturucu ele geçirildi:

  • İstanbul: 7 kilogram kokain ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Hakkari: 15 kilogram eroin, 15 kilogram metamfetamin, 15 kilogram morfin ele geçirildi.
  • Aydın: 2 kilogram metamfetamin ile muhtelif miktarda kubar esrar, kokain ve uyuşturucu hap ele geçirildi; 89 sokak satıcısı yakalandı.
  • Ankara: 40 kilogram esrar ve 6 zehir taciri yakalandı.
  • Antalya: 10 kilogram skunk, 4 bin 150 uyuşturucu hap ile muhtelif miktarda bonzai ele geçirildi; 3 zehir taciri yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan 4 bin 289 ekip, 14 bin 108 personel ve 169 narkotik dedektör köpeği ile Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.